ΣΠΟΡ

World ParaAthletics 2017: Και ασημένιο ο εκπληκτικός Μιχάλης Σεΐτης (vid)

World ParaAthletics 2017: Και ασημένιο ο εκπληκτικός Μιχάλης Σεΐτης (vid)
Στο νήμα ο Σεΐτης (αρ.) κέρδισε το ασημένιο από το Νοτιο Αφρικανό Φούρι (δ) (φώτο αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο Μιχάλης Σεΐτης είναι ο κορυφαίος αθλητής της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών, με το 2ο μετάλλιο του: μετά το χρυσό στα 400 μ. (Τ44), πήρε και το ασημένιο στα 200 μέτρα με μια απίστευτη κούρσα, ενώ ήταν και 6ος στο 100άρι. Η Δήμητρα Κοροκίδα έχασε το βάθρο στη σφαιροβολία, για 5 πόντους στην τελευταία βολή, μετά από συγκλονιστικό αγώνα.

Τρομερός μαχητής ο Μιχάλης Σεϊτης

Η κούρσα του Μιχάλη Σεΐτη ήταν πραγματικά συγκλονιστική πάνω σε ένα βρεγμένο ταρτάν στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έκανε καλή εκκίνηση και μπήκε στην στροφή 5ος. Εκεί όμως άρχισε ένα εκπληκτικό φίνις με ψυχή και δύναμη ξεπερνώντας τους αντιπάλους του έναν-έναν. Κατάφερε μάλιστα στο φώτο φίνις να πάρει το ασημένιο μετάλλιο από το Νοτιοαφρικανό Φούρι με τον οποίο είχαν ίδιο χρόνο - 22.53, με τον αντίπαλο του να γλυστρά και να πέφτει. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Αμερικανό Τζάρεντ Γουάλας, που είχε πάρει κεφάλι από την αρχή και τερμάτισε σε 22.37.

1seitis200m


(Τα επίσημα αποτελέσματα στα 200 μέτρα των ανδρών Τ44)

Εκτός βάθρου στην τελευταία βολή η Κοροκίδα

Η Δήμητρα Κοροκίδα πάλεψε στον τελικό της σφαιροβολίας (F53), αυτή την φορά όμως έμεινε εκτός βάθρου (ήταν 3η στους Παρολυμπιακούς στο Ρίο). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με βολή στα 4.31 που την έφερε πρώτη, μέχρι να την προσπεράσει η χρυσή παραολυμπιονίκης Νένταμ με 4.73.

Στη συνέχεια βρέθηκε εκτός βάθρου, αλλά στην τελευταία της βολή έστειλε τη σφαίρα στα 4.34, ανεβαίνοντας και πάλι στην 3η θέση, προσωρινά. Δεν της ήταν τελικά γραφτό να πάρει μετάλλιο όμως, αφού η Ουκρανή Στέτσιουκ που είχε ρίξει μόλις 4.14, έκανε μια απίθανη βολή στα 4.39 και την προσπέρασε. Η Νένταμ παρέμεινε πρώτη (έριξε και 2η φορά 4.73) και 2η ήταν η Λεμπεντίεβα (Ουκρανία) με 4.72 (πήγε να κλέψει το χρσυό στην τελευταία βολή).

1korokida


(Η συγκλονιστική εξέλιξη του τελικού, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ