ΣΠΟΡ

Champions League: «Άλωσε» το Βελιγράδι και βλέπει play-offs ο Ολυμπιακός

Champions League: «Άλωσε» το Βελιγράδι και βλέπει play-offs ο Ολυμπιακός
Νίκη-πρόκριση γα τον Ολυμπιακό μέσα στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν με δύο γκολ του Μπεν ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Μπεν (2 γκολ) ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπρεπε στο Βελιγράδι και πήρε μια νίκη-πρόκριση ουσιαστικά στα Play Offs του Champions League με 3-1 (ο Εμενίκε το 3ο γκολ) επί της Παρτιζάν. Οι ερυθρόλευκοι άντεξαν στην πίεση για ένα 25λεπτο στο α μέρος και χτύπησαν στην "κόντρα" με σαφέστατη ποιοτική ανωτερώτητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι τους, με την πρωταθλήτρια Σερβίας να χάνει στο γήπεδο της μετά από 1 χρόνο και 40 παιχνίδια. 

Σε ένα εχθρικό γήπεδο, όπου δεν έλειψαν και οι άσχημες καταστάσεις από τους οπαδούς της Παρτιζάν (κροτίδες σε κόρνερ και αντικείμενα στην αποχώρηση στο ημίχρονο των παικτών, αλλά και στη διάρκεια του β μέρους), ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά με ωραίο γκολ του Μπεν, από ασσίστ του Καρσελά στο 5.

18277265


(Ο Μπεν από κοντά κάνει το 0-1 για τον Ολυμπιακό - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Ο Φορτούνης ένιωσε αδιαθεσία στο στομάχι πριν την έναρξη και αντικαταστάθηκε στην 11άδα από το Σεμπά και με το Μάριν που πήρε τη θέση του στο γήπεδο, οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή κυκλοφορία για ένα 20λεπτο. Ισοφαρίστηκαν όμως γρήγορα (10) από κοντινή προβολή του Ταβάμπα στη γωνία της μικρής περιοχής σε γύρισμα από τα δεξιά.

18277318


(Οι οπαδοί της Παρτιζάν αναθάρρησαν με τη γρήγορη ισοφάριση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Σταδιακά μετά το 20λεπτο όμως έπαψε και η επιθετική παραγωγή, με τους Σέρβους να δημιουργούν προϋποθέσεις από τα άκρα (Φιγκέιρας και Κούτρης είχαν προβλήματα) και το κεντρικό δίδυμο Ρομαό-Ρέτσο να έχει εμφανές πρόβλημα συντονισμού. Οι ευκαιρίες που δημιούργησαν πάντως δεν έγιναν γκολ.

18277311


(Ο Ρομάο μαρκάρει τον Τζούρτζεβιτς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Η βραδιά όμως ήταν του Μπεν. Αφού ο Σεμπά στο 49 δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ και ο Λεονάρντο λίγο μετά απάντησε με σουτ μέσα από την περιοχή του Καπίνο άουτ, ένα απίστευτο γκολ του επιθετικού του Ολυμπιακού με χορευτική κίνηση και εκτέλεση από τη γωνία της περιοχής με το αριστερό (αλά Άριεν Ρόμπεν) έκανε το 1-2 στο 55.

18277380


(Καταπληκτικό 2ο γκολ από τον Μοχάμεντ Μπεν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Για 20 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει το ρυθμό, με τον Οφόε να κάνει σπουδαίο παιχνίδι στα χαφ, και με την Παρτιζάν να ρισκάρει στο τελευταίο 15λεπτο για την ισοφάριση με μια κεφαλιά του Όστοϊτς σε κόρνερ στο 73 να απειλεί την εστία του Καπίνο.

18277313


(Ο Μπεσνίκ Χάσι "διάβασε" καλά το ματς στο Βελιγράδι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Ο Χάσι σωστά έβαλε στο τελευταίο 10λεπτο και τρίτο ανασταλτικό χαφ (Ζντιέλαρ αντί Μαρίν) και τον «φρέσκο» Πάρντο για όποια πιθανότητα αντεπίθεσης μέχρι τη λήξη. Και αυτή ήρθε στο 91 με μπαλιά του Φιγκέιρας στον Εμενίκε (μόλις είχε μπει) και αφού πέρασε τον γκολκίπερ έκανε το τελικό 1-3. Η ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη στο Καραϊσκάκης (21.45) μοιάζει πλέον τυπική υπόθεση.

18277494


(Ο Εμενίκε σκοράρει στην κενή εστία το 3ο γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης / Σιώπης, Οτζίτζα Οφόε / Καρσελά (80 Πάρντο), Μαρίν (80 Ζντιέλαρ), Σεμπά / Μπεν (88 Εμενίκε).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ