ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός: Το «τελευταίο αντίο» στο Θανάση Μπέμπη

Ολυμπιακός: Το «τελευταίο αντίο» στο Θανάση Μπέμπη
Ο Ολυμπιακός "αποχαιρέτησε" το Θανάση Μπέμπη EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το μεσημέρι το θρύλο του Ολυμπιακού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου Θανάση Μπέμπη, που έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Όχι μόνον παλαίμαχοι του Ολυμπιακού αλλά και αντίπαλοί του από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είπαν το "ύστατο χαίρε" στον "πινόκιο" του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού βρέθηκε στο κοιμητήριο του Ζωγράφου για την κηδεία του Θανάση Μπέμπη. Η αγαπημένη του σημαία του Ολυμπιακού τον συνόδεψε στην "τελευταία κατοικία" του.

1 4190181


(Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Θανάση Μπέμπη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το "αντίο" στον Θανάση Μπέμπη είπαν και αντίπαλοι του, καθώς υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες των γηπέδων: Αντωνιάδης, Δομάζος και Νεστορίδης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι...

1 4190220


(Δομάζος (αρ.), Κελεσίδης, Μπονόβας και Αντωνιάδης (δ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

1 4190171


(Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Κώστας Νεστορίδης (δ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπεσνίκ Χάσι, μαζί με το Φρανσουά Μοντεστό, εκπροσώπησαν την ΠΑΕ, ενώ υπήρξαν στεφάνια του προέδρου Βαγγέλη Μαρθινάκη, αλλά και της ΠΑΕ ΑΕΚ.

1 4190116


(Μοντεστό, Χάσι και Θεοδωρίδης (αρ. προς τα δ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αφιέρωσαν τη νίκη στο Βελιγράδι την Τρίτη επί της Παρτιζάν για το Champions League στον εκλιπόντα.

1 4190271


(Με τη σημαία του Ολυμπιακού κηδεύτηκε ο Θανάσης Μπέμπης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Θανάσης Μπέμπης υπήρξε σπουδαία μορφή τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τη φανέλα των ερυθρόλευκων αγωνίστηκε σε δυο διαφορετικές περιόδους, τόσο το 1948-1953 όσο και το 1954-1963.

Το 1953-1954 φόρεσε τα χρώματα των Άνω Πετραλώνων, ενώ έκλεισε την καριέρα του το 1963-1964 στον Βύζαντα Μεγάρων. Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα Ελλάδας, 8 πρωταθλήματα Πειραιά και το Βαλκανικό Κύπελλο το 1963. Χρίστηκε διεθνής 17 φορές και σκόραρε μία φορά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

1 4190278


(Στην τελευταία του κατοικία ο Θανάσης Μπέμπης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ