ΣΠΟΡ

Europa League: Βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός με την Γκαμπάλα

Europa League: Βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός με την Γκαμπάλα
Απόλυτα δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γκαμπάλα στο γ γύρο των προκριματικών του Europa League EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί της Γκαμπάλα του δίνει προβάδισμα για τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στο Αζερμπαϊτζάν, με έπαθλο την πρόκριση στα play off του Europa League. Οι "πράσινοι" δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου, ενώ σίγουρα δικαιούνταν ένα ακόμη γκολ στις σχεδόν 20 τελικές στο παιχνίδι.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός στο ματς απειλήθηκε ελάχιστα από την Γκαμπάλα (2 τελικές στο 90λεπτο με μακρινά σουτ ανά ημίχρονο, που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος) ενώ από την αρχή είχε και κατοχή και ευκαιρίες με διαδοχικά σουτ του Άλτμαν και του Λουντ.

1 4190559


(Καλό παιχνίδι του Άλτμαν για τον Παναθηναϊκό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο 36 κατάφερε να πετύχει και γκολ με το εύστοχο πέναλτυ του Μολίνς (το κέρδισε ο ίδιος με κεφαλιά, που σταμάτησε στο χέρι του Κουρμπάνοφ), βάζοντας τις βάσεις για να νικήσει.

4190792


(Η φάση στην οποία ο Μολίνς κερδίζει το πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Με την αριστερή πλευρά Χουλτ και Λουντ να κάνει πολλή δουλειά (χωρίς να έχει υστερήσει η αντίστοιχη δεξιά με Κουλιμπαλί και Χατζηγιοβάνη), οι «πράσινοι» κυνήγησαν και ένα 2ο γκολ για να δώσει παραπάνω πιθανότητες για τη ρεβάνς.

1 4190631


(Ο Μολίνς βάζει το μοναδικό γκολ στη Λεωφόρο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Δυο φορές όμως ο γκολκίπερ Μπεζοντόσνι σταμάτησε Μολίνς και Λουντ στο ξεκίνημα του β μέρους, ενώ στο 75 το σουτ του Φινλανδού σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Τέλος στο 89 ο Λουσιάνο (είχε μπει αλλαγή) βρέθηκε ένα βήμα από το νασπρώξει την μπάλα στην κενή εστία μετά από κεφαλιά του Κουλιμπαλί.

4190769


(Εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού ο Λουντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (4-4-2): Βλαχοδήμος / Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ / Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (69 Καμπέσας) / Άλτμαν (87 Δώνης), Μολίνς (69 Λουσιάνο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ