ΣΠΟΡ

ΑΕΚ: Επέστρεψε με αγιασμό στο «σπίτι» της (vid)

ΑΕΚ: Επέστρεψε με αγιασμό στο «σπίτι» της (vid)
Ο αγιασμός του οικοπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στον αγιασμό για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν συγκινημένος και έστειλε μήνυμα για το «νέο σπίτι» της ομάδας.

Με το σύνθημα «ξεκινάμε», ο ιστορικός χώρος του γηπέδου της ΑΕΚ φιλοξένησε την εκδήλωση του αγιασμού, μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου, της Αγια-Σοφιάς.

18285545


(Παλμός και πάθος από τους οπαδούς της ΑΕΚ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

18285517


(Αποθέωση για τον Κώστα Βουτσά στον αγιασμό του γηπέδου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

«Να ευχαριστήσω όλο αυτό τον κόσμο, που πίστεψε στο δίκαιο αγώνα μας. Άλλωστε σ’ αυτή την ομάδα, τίποτα δεν χαρίστηκε. Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ψηλά και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Θα είναι άτρωτα. Η φλόγα άναψε. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που έδωσε την ευχή του, για να κτίσουμε αυτό γήπεδο. Σας καλώ να κτίσουμε μαζί αυτό το δεύτερο σπίτι της ομάδας. Να κάνουμε ξανά υπερήφανους τους προγόνους μας» ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε την ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης φανερά συγκινημένος.

18285561


(Η ομιλία του Δημήτρη Μελισσανίδη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει από νωρίς και δεν πτοήθηκε ούτε από την ξαφνική μπόρα πριν τον αγιασμό των 20.30. Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα με τον Μανόλο Χιμένεθ και τους συνεργάτες του, ανέβηκε στην εξέδρα και αποθεώθηκε, ενώ οι παίκτες, ειδικά οι ξένοι, δεν σταματούσαν να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση.

18285499


(Το ποδοσφαιρικό τμήμα παρακολούθησε την εκδήλωση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Από νωρίς βρέθηκαν στο χώρο και οι «θρύλοι» της ΑΕΚ, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου και Μαύρος, ενώ παρών ήταν και ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και οι Κώστας Λαλιώτης, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Πάντζας, Ελένη Αυλωνίτου, Ιούλιος Συναδινός, Έφη Γαϊτανά Αποστολάκη, Θεόδωρος Δρίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Κώστας Βουτσάς. «Άνοιγμα θύρας στην ιστορία, που η ΑΕΚ ετοιμάζεται να διαβεί» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης στην ομιλία του.

18285560


(Η "εξέδρα των επισήμων" στην εκδήλωση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, ο οποίος στη συνέχεια έκανε δώρο στον Δημ. Μελισσανίδη, την πρώτη σημαία για το νέο γήπεδο. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία μουσικοχορευτική παράσταση.

18285541


(Η σημαία-δώρο του Μητροπολίτη Γαβριήλ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ