ΣΠΟΡ

F1: Κυριαρχία της Ferrari στις κατατακτήριες με Φέτελ-Ραϊκόνεν στην Ουγγαρία (vid)

F1: Κυριαρχία της Ferrari στις κατατακτήριες με Φέτελ-Ραϊκόνεν στην Ουγγαρία (vid)
Μπότας (αρ.), Φέτελ και Ραϊκόνεν (δ) οι τρεις πρώτοι στις κατατακτήριες του Grand Prix Ουγγαρίας ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ZSOLT CZEGLEDI

Μετά το κάζο του τελευταίου γύρου στο Grand Prix της Βρετανίας, οι Ferrari πήραν μια πρώτη ρεβάνς στις κατατακτήριες του αγώνα στην Ουγγαρία, κάνοντας το 1-2 με Φέτελ και Ραϊκόνεν, ενώ ο Χάμιλτον έμεινε εκτός 3άδας.

Στον τελευταίο αγώνα της Formula 1 πριν τη «θερινή διακοπή» (η σεζόν συνεχίζεται στις 27 Αυγούστου στο Βέλγιο) και με τη διαφορά στην μάχη του πρωταθλήματος στον 1 βαθμό (177 Φέτελ, 176 Χάμιλτον) οι κατατακτήριες στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

18292775


(Ταχύτερος ο Φέτελ στις κατατακτήριες του Ουγγρικού γκραν πρι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Zsolt Czegledi)

Ήδη από το Q2, Χάμιλτον και Φέτελ έκαναν ρεκόρ πίστας (με τον Βρετανό μπροστά), ενώ τους ακολούθησε και ο Μπότας στην τελική διαδικασία. Όμως ο Γερμανός πιλότος ήταν πολύ γρήγορος και πέρασε μπροστά (48η pole position για τον Φέτελ).

18292818


(Ο Φέτελ κάνει σήμα στους οπαδούς της Ferrari - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Zsolt Czegledi)

Ο Χάμιλτον επέλεξε να βγει αργά και έκανε ένα γύρο, που ήταν πιο αργός και από του Μπότας, ενώ ο Ραϊκόνεν στην τελευταία του προσπάθεια βρέθηκε δίπλα στον ομόσταβλό του.

Πίσω από Ferrari και Mercedes θα είναι οι δύο Red Bull (Φερστάπεν και Ρικιάρντο). Όσο για τον Φελίπε Μάσα, που ένιωσε αδιαθεσία (ζαλάδες) την Παρασκευή στα ελεύθερα δοκιμαστικά, τελικά δε θα αγωνιστεί αύριο (15.00) και τη θέση του πήρε ο εφεδρικός οδηγός της Williams, Σκοτσέζοw Paul di Resta.

18292722


(Ο Ντι Ρέστα στη θέση του οδηγού της Williams - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Zsolt Czegledi)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ