ΣΠΟΡ

Σε εξέλιξη το ΔΣ της ΠΑΕ που θα καθορίσει το μέλλον του «τριφυλλιού»

Σε εξέλιξη το ΔΣ της ΠΑΕ που θα καθορίσει το μέλλον του «τριφυλλιού»
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Από τις 11 το πρωί συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την επομένη των επεισοδίων στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και της ματαίωσης του ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό.

Την ώρα που το διοικητικό μέλλον του Παναθηναϊκού αποφασίζεται στο ΔΣ, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου Γιάννη Αλαφούζου να παραιτηθεί, οι παίκτες ολοκλήρωσαν την προπόνησή τους σε βαρύ κλίμα. Άπαντες στο Κορωπί την Κυριακή ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ο Στραματσιόνι καλείται τώρα να προετοιμάσει την ομάδα για τον επόμενο αγώνα με τον Ηρακλή.

Αν ο Γιάννης Αλαφούζος επιμείνει στην παραίτηση, η οικονομική ζημιά στον Παναθηναϊκό θα είναι τεράστια. Αν αποχωρήσει απλά από την Παναθηναϊκή Συμμαχία, τότε οι μετοχές της ΠΑΕ μένουν σε αυτήν και θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει στο όνομά του μετοχές.

Αν παραιτηθεί αλλά ταυτόχρονα προχωρήσει και σε διάλυση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, τότε οι μετοχές θα πάνε αυτομάτως στο Ερασιτέχνη, ο οποίος μαζί θα επωμιστεί και τα τεράστια χρέη της ΠΑΕ. Την ίδια ώρα τα προσδοκώμενα έσοδα σε περίπτωση τιμωρία της έδρας θα είναι αισθητά μειωμένα ενώ τα προβλεπόμενα έξοδα άκρως αυξημένα λόγω των προστίμων, που είναι πιθανό να επιβληθούν.

Το "ποινολόγιο" για τα επεισόδια

Σε ό,τι αφορά την πιθανή τιμωρία του Παναθηναϊκού κρίσιμη θα είναι η έκθεση του παρατηρητή της Super League και η έκθεση του διευθυντή των αστυνομικών δυνάμεων, που ήταν υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης στο ντέρμπι, αφού στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Παππάς δεν κάνει ρητά λόγο για υπαιτιότητα της ομάδας. Αυτή θα κριθεί σε πρώτο βαθμό από τον πρωτοδίκη Σπυρίδωνα Καποδίστρια, πρόεδρο εδώ και δύο μήνες του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League και σε δεύτερο από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν οι «πράσινοι» κριθούν υπαίτιοι, τότε θα χάσουν στα χαρτιά το παιχνίδι, θα τους αφαιρεθούν 3 βαθμοί και θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Αν ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου κρίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι υπαίτιος, τότε το άρθρο 21, 2α του ΚΑΠ αναφέρει ότι αγώνας που δεν τελέσθηκε, χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες, ορίζεται ξανά να διεξαχθεί υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης.

Τα παραπάνω αφορούν μόνο την ματαίωση του παιχνιδιού. Για τον τραυματισμό του Φινμπόγκασον και τα επεισόδια μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του ματς, προβλέπονται επίσης βαρύτατες ποινές στον ΚΑΠ με επιπλέον αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ