ΣΠΟΡ

WRC: Ανατροπές στο ράλυ Φινλανδίας και εκπλήξεις στους νικητές (vids)

WRC: Ανατροπές στο ράλυ Φινλανδίας και εκπλήξεις στους νικητές (vids)
Ο Φινλανδός Λάπι με Toyota κέρδισε το ράλυ μπροστά στο κοινό της πατρίδας του ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Reporter Images

Το 67ο ράλυ Φινλανδίας, 9ος αγώνας του πρωταθλήματος WRC, έφερε ανατροπές στη μάχη του πρωταθλήματος και έναν "ρούκι νικητή", το Φινλανδό Εσαπέκα Λάπι,  μεToyota Yaris. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ αποσύρθηκε, καθώς ο συνοδηγός του Ζουλιέν Ινγκρασία ένιωσε το Σάββατο αδιαθεσία.

Ούτε όμως και ο διεκδικητής του τίτλου Τιερί Νεβίλ με Hyundai κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο και μόλις που πέτυχε να τερματίσει 6ος. Αυτό όμως είναι αρκετό για να τον φέρει ισόβαθμο στους 160 βαθμούς με τον Οζιέ, 4 αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

1FIA drivers raly finland


(Το πανόραμα του πρωταθλήματος WRC 2017)

18293846


(Ο νικητής του αγώνα Εσαπέκα Λάπι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Reporter Images)

Ο αγώνας είδε και τα άλλα μεγάλα ονόματα να έχουν προβλήματα, από την πρώτη ημέρα των ειδικών διαδρομών κιόλας, και εξελίχθηκε σε αναμέτρηση των Φινλανδών οδηγών, που είχαν καλύτερη εξοικείωση με τις χωμάτινες διαδρομές στην πατρίδα τους. Πριν την σημερινή 25η σούπερ ειδική, με την έξτρα βαθμολογία, που καθορίζει πολλές φορές και την τελική κατάταξη, οι 3 από τους πρώτους 5 οδηγούς ήταν Φινλανδοί.

18293853


(Ο Έβανς κατάφερε να πάρει τη 2η θέση στο νήμα από το Χάνινεν στη σούπερ ειδική - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Reporter Images)

Τελικά αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Εσαπέκα Λάπι με Toyota Yaris, που κέρδισε τον αγώνα με 36 δευτερόλεπτα διαφορά από το Ford Fiesta του Ελφίν Έβανς. 3ος ήταν ο έτερος οδηγός της Toytota Γιούχα Χάνινεν με μόλις 30 εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά, ενώ την 5άδα έκλεισαν ο Τέμο Σούνινεν με Ford Fiesta και ο Γκρεγκ Μπριν με τη Citroen.

Η νίκη του Λάπι ήταν η πρώτη της καριέρας του σε αγώνα του WRC. Επόμενος γύρος του συναρπαστικού πρωταθλήματος, το ράλυ Γερμανίας 21-24 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ