ΣΠΟΡ

Ο Ρονάλντο έθεσε θέμα προπονητή μετά την συντριβή από την Μπαρτσελόνα στο Clasico

Ο Ρονάλντο έθεσε θέμα προπονητή μετά την συντριβή από την Μπαρτσελόνα στο Clasico
Reuters/Paul Hanna Livepic

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφο παραμονής του ίδιου ή του Ράφα Μπενίτεθ στην ομάδα, μετά το 0-4 από την Μπαρτσελόνα, την ώρα που φουντώνει η φημολογία για πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως ήταν λογικό η βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα στο Σαββατιάτικο ντέρμπυ, έφερε πολλαπλούς τριγμούς στην «βασίλισσα». Ο Ράφα Μπενίτεθ βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής όλων. Σύμφωνα με τον Ισπανικό Τύπο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έθεσε τελεσίγραφο στον Φλορεντίνο Πέρεθ: «ή εγώ ή αυτός».

Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει τις ικανότητες να διαχειριστεί το ρόστερ της Ρεάλ, ενώ ήδη έχει έρθει σε κόντρα και με κάποιους άλλους παίκτες των Μαδριλένων. Η «έκρηξη» του Κριστιάνο δεν είναι ίσως άσχετη με το έντονο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι. Σύσσωμος ο Βρετανικός Τύπος ανέφερε ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ ζήτησε από την διοίκηση να προχωρήσει στην απόκτηση του Ρονάλντο, σε μια μετεγγραφή που θα ξεπεράσει τα 85 εκατομμύρια € + ανταλλάγματα σε έμψυχο δυναμικό. Δεν είναι η πρώτη φορά, που το συγκεκριμένο σενάριο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το ίδιο είχε συμβεί στην πρόσφατη πρεμιέρα της ταινίας του Πορτογάλου και της παρουσίας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο Λονδίνο.

Η «κατάρα Μπαρτσελόνα»

Πάντως ο Μπενίτεθ δεν μπόρεσε να γλυτώσει από την «κατάρα Μπαρτσελόνα», που κυνηγά τα τελευταία 8 χρόνια τους προπονητές της Ρεάλ στην πρώτη τους κόντρα με τους μπλαουγκράνα: μόνον ο Μπερντ Σούστερ κατάφερε να νικήσει την Μπαρτσελόνα στο ντεμπούτο του σε Clasico, το 2007, με τέρμα του Ζούλιο Μπαπτίστα. Έκτοτε τέσσερεις ακόμη προπονητές έκαναν «καταστροφικό ντεμπούτο» κόντρα στην Μπάρτσα.

• Ο Χουάντε Ράμος στην πιο βαριά ήττα στην Μαδρίτη με 2-6
• Ο Μανουέλ Πελλεγκρίνι με 1-0 στο Καμπ Νόου.
• Ο Ζοσέ Μουρίνιο με 5-0 στην Βαρκελώνη και
• Ο Κάρλο Αντσελότι με 2-1, επίσης εκτός έδρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ