ΣΠΟΡ

Ξεκίνησε η δίκη του Κριστιάνο Ρονάλντο για την φοροδιαφυγή (vid)

Ξεκίνησε η δίκη του Κριστιάνο Ρονάλντο για την φοροδιαφυγή (vid)
Κατέθεσε για την υπόθεση φοροδιαφυγής ο Κριστιάνο Ρονάλντο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDRES BALLESTEROS

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρουσίαστηκε τη Δευτέρα ενώπιον Ισπανικού Δικαστηρίου και κατέθεσε για την υπόθεση φοροδιαφυγής με την οποία τον κατηγορεί ο Εισαγγελέας της Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφυγε από το δικαστικό μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

"Βρίσκομαι εδώ γιατί με λένε Κριστιάνο Ρονάλντο"

Η κατάθεση του CR7 είναι το κορυφαίο δικαστικό θέμα των τελευταίων ετών στην Ισπανία. Περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι και 50 τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Pozuelo de Alarcon από νωρίς το πρωί αναμένοντας τον Κριστιάνο. Αυτός κατέφθασε με ένα θωρακισμένο μαύρο αμάξι και δεν ήρθε σε επαφή μαζί τους.

18297146


(Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δικαστήριο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PACO CAMPOS)

Κατέθεσε στην εισαγγελέα Monica Ferrer Gómez, πάνω από 90 λεπτά για τις κατηγορίες απόκρυψης εισοδημάτων 14,7 εκατ. € μέσω φορολογικών παραδείσων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν ιδιαίτερα νευρικός και επικαλέστηκε την αθωότητα του στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις της έδρας για τις λεπτομέρειες των λογαριασμών.

18297592


(Αυστηρά αστυνομικά μέτρα έξω από το δικαστικό μέγαρο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / EMILIO NARANJO)

Μάλιστα αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει διερμηνέα (παρότι του προτάθηκε) λέγοντας ότι κατανοεί απόλυτα τι τον ρωτούν: "βρίσκομαι στο Δικαστήριο εξαιτίας του ονόματός μου, επειδή ακριβώς είμαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο" (πηγή εφημερίδα El Espanol).

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν οι δικηγόροι του Κριστιάνο. Για αυτό και επέλεξε να φύγει χωρίς να συναντήσει τους δημοσιογράφους, ενώ στη δήλωση που μοιράστηκε, φέρεται να αποσύρθηκε η έκφραση που υπήρχε στο τέλος, "ο παίκτης δήλωσε στους δημοσιογράφους".

18297564


(Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κριστιάνο Ρονάλντο ενημερώνει τους δημοσιογράφους - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / EMILIO NARANJO)

Στο κείμενο ο Κριστιάνο δηλώνει δημόσια, ότι δεν είχε πρόθεση να φοροδιαφύγει και ότι όλα είναι νόμιμα: "ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ελπίζω ότι θα βγάλει μια δίκαιη απόφαση". Ο εκπρόσωπος της εταιρίας επικοινωνίας του παίκτη (Communication Studio), Ινάκι Τόρες, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι δε θα γίνουν δηλώσεις και αποδοκιμάστηκε.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ