ΣΠΟΡ

Δεν παραιτείται προς το παρόν από την προεδρία του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το έκτακτο

Δεν παραιτείται προς το παρόν από την προεδρία του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το έκτακτο
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Παραμένει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος εγκαταλείποντας προς το παρόν την αρχική του τοποθέτηση μετά τα επεισόδια του Σαββάτου. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πολύωρου έκτακτου ΔΣ της ΠΑΕ την Κυριακή το πρωί.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00 και είχε διάρκεια 3 ωρών. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της ομάδας, πιθανώς όμως να παραιτηθεί από την προεδρία προκειμένου να αποφύγει κυρώσεις, που θα υπάρχουν, αν διατηρήσει θεσμικό ρόλο. Άλλωστε κάτι τέτοιο αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για την πρόθεσης της παραίτησης του από την προεδρία. Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους και παράλληλα υπογράμμισαν ότι θα υποβάλουν και αυτά παραίτηση εφόσον εμμείνει ο κ. Αλαφούζος. Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό.

Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της κρισιμότητας της απόφασης, θα πρέπει να προηγηθούν Γενικές Συνελεύσεις από τα εμπλεκόμενα μετοχικά μέρη.

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ δίχως περιστροφές καταδικάζει της πράξεις βίας και τα μεμονωμένα περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων δύο ώρες πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα. Η απόλυτα λανθασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει την έναρξη της αναμέτρησης, οδήγησε το Δ.Σ. της ΠΑΕ στην ομόφωνη απόφαση να απευθύνει κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο του συλλόγου για ειρηνική κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπροστά στην ιστορική έδρα μας.

Σύνθημα μας είναι ένα: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Επιθυμία μας είναι η διαμαρτυρία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας».

"Αιχμές" για Κοντονή

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ διαψεύδοντας δημοσιεύματα, ότι είχε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ζητώντας ακόμη και άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

"Ποιοι συνομίλησαν με τον Υφυπουργό;"

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλαβε γνώση ότι σε μερίδα ΜΜΕ κατεγράφη ως ρεπορτάζ ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής επικοινωνούσε κατά το κρίσιμο δίωρο (18.15-20.15) των διαδραματιζομένων στο γήπεδο της Λεωφόρου την 21η Νοεμβρίου με ανθρώπους και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Κατηγορηματικά ανακοινώνουμε ότι ουδείς από τον Παναθηναϊκό είχε την οποιαδήποτε συνομιλία με τον κ. Κοντονή. Ως εκ τούτου εάν αρνηθούν τα δημοσιεύματα, απευθύνουμε το ερώτημα «ποιοι τελικά συνομίλησαν με τον Υφυπουργό;» και ζητούμε να διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διεξαχθεί έρευνα των συνομιλιών που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο δίωρο και οι οποίες οδήγησαν στην παντελώς λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει τη διεξαγωγή του αγώνα.

Κοντονής: Ο νόμος εφαρμόζεται, η ανοχή έχει εξαντληθεί

Σε δήλωση - απάντηση στις ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού προέβη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής.

"Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας. Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις".

"Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής. Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα".

Το «παρασκήνιο» της απόφασης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Αλαφούζος θέλει να φέρει εις πέρας την αποστολή εξυγίανσης της ΠΑΕ και δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει δεν υφίσταται εναλλακτική λύση και αν οι μετοχές καταλήξουν στον Ερασιτέχνη η πτώχευση και ο υποβιβασμός στην Γ Εθνική φάνταζε το πιο πιθανό σενάριο. Ένας ακόμη λόγος που παραμένει στη θέση του είναι η βεβαιότητα του πως επίκεινται εξελίξεις και αποφάσεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, κάτι που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου το τοπίο.

Στο ΔΣ συζητήθηκε ξανά το θέμα της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα. Κάτι όμως που δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον επί του παρόντος και μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση για το ντέρμπι. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά, πως κάτι τέτοιο θα είναι αυτοκαταστροφικό. Αν, πάντως, στην ΠΑΕ επιβληθεί εξοντωτική τιμωρία δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί ένα τέτοιο ακραίο μέτρο αντίδρασης.

(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Η υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού

Όπως τονίστηκε στο ΔΣ στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι τα επεισόδια ήταν κατευθυνόμενα, αν και υπήρχαν πολλά παράπονα για την περιφρούρηση της Λεωφόρου και τη στάση μεμονωμένων οπαδών, που έδωσαν «πάτημα» για την ματαίωση του αγώνα και υπάρχει πλέον σοβαρότατος κίνδυνος εξοντωτικών ποινών. Μάλιστα στο ΔΣ συζητήθηκε και ο τρόπος, που θα επιχειρήσει η ΠΑΕ να αποφύγει βαριά «καμπάνα», με βασικό άξονα πως το φύλλο αγώνα επιρρίπτει στην Αστυνομία (κι όχι στους γηπεδούχους) την υπαιτιότητα για μη διεξαγωγή του ντέρμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ