Eurobasket U18: Ήττα από Λιθουανία και 2η στον όμιλο η εθνική, με Λεττονία στους 16
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ U18 δεν έκλεισε με θετικό τρόπο τη φάση των ομίλων του Eurobasket U18 που γίνεται στη Σλοβακία. Μετά από δύο νίκες (Σλοβενία, Φινλανδία) γνώρισε βαριά ήττα 81-61 από τη Λιθουανία. Οι διεθνείς του Γιώργου Βλασσόπουλου θα παίξουν με τη Λεττονία στα νοκ άουτ ματς.
Η εθνική ξεκίνησε μέτρια στον αγώνα με τη Λιθουανία και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ (15-20), αλλά μπόρεσε να προηγηθεί με εύστοχα σουτ από τους Μωραΐτη και Καλαϊτζάκη από την περιφέρεια. Δεν έπαιζε όμως άμυνα δυνατή και έχασε την μάχη κάτω από τα καλάθια (24-16 τα ριμπάουντς με 8 επιθετικά για τη Λιθουανία στο α ημίχρονο).
Όταν άρχισαν να μην μπαίνουν τα σουτ (κυρίως από ατομικές προσπάθειες και με ελάχιστες συνεργασίες με τους ψηλούς) η Ελληνική ομάδα δέχθηκε 23 πόντους στο β 10λεπτο και έβαλε μόλις 6 (!): δύο δίποντα και δύο εύστοχες βολές. Έκλεισε το ημίχρονο με 9/19 2π. και 2/9 3π., 9 λάθη και 4 ασσ. και στο -14...
Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στη συνέχεια, παρότι μειώσαμε με το ξεκίνημα του γ δεκαλέπτου στους 10 πόντους. Η κακή άμυνα, οι βιαστικές και ατομικές επιλογές στην επίθεση και η αστοχία ακόμη και στα ελεύθερα σουτ έφεραν τη διαφορά ακόμη και πάνω από τους 20 πόντους στο δ 10λεπτο και τελικά την ήττα.
Τα 10λεπτα: 25-22, 31-45 (6-23), 42-64 (11-19), 61-81 (19-17)
(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)
Αρχή με Λεττονία στους 16
Η εθνική στους δύο πρώτους αγώνες κέρδισε 81-67 τη Σλοβενία και 81-78 τη Φινλανδία και κατέλαβε έτσι τη 2η θέση του γ ομίλου, πίσω από τους Λιθουανούς (έχασαν στην έκπληξη της πρεμιέρας από τη Φινλανδία, αλλά η νίκη της Σλοβενίας σήμερα επί των Φινλανδών, ουσιαστικά «έσβησε» τη ζημιά).
Η εθνική μας θα αντιμετωπίσει στους 16 τη Λεττονία αύριο Τετάρτη (2/8, 19.00) στην Μπρατισλάβα και εφόσον προκριθεί, στη συνέχεια στους 8 θα βρει το νικητή του ζευγαριού Τουρκία-Ουκρανία.
Θυμίζουμε ότι το 2015 η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την ομάδα που εφέτος μας χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U20.
Πώς διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ μετά την αύξηση του κατώτατου - Παραδείγματα
05:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00