ΣΠΟΡ

Champions League: Αποκλεισμός για την ΑΕΚ με 2η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μ

Champions League: Αποκλεισμός για την ΑΕΚ με 2η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μ
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY

Η ΑΕΚ έχασε και στη Μόσχα με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ και αποκλείστηκε από το γ προκριματικό γύρο του Champions League. Ένα γκολ από κόρνερ (όπως και τα δύο στο ΟΑΚΑ) έδειξε και πάλι ότι η ΑΕΚ δεν έμαθε από τα λάθη της και πλέον θα αναζητήσει τη 2η ευκαιρία στα play off του Europa League (κλήρωση την Παρασκευή).

Με σχήμα προσαρμοσμένο στην ΤΣΣΚΑ (3 στόπερ) επέλεξε να αγωνιστεί και ο Μανόλο Χιμένεθ στη Μόσχα κυνηγώντας μια δύσκολη ανατροπή. Και πάλι βασικές του επιλογές (Λιβάγια, Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης και η άμυνα στα κόρνερ) δεν τον δικαίωσαν. Παρότι ξεκίνησε με καλό σουτ του Μάνταλου, που έδιωξε ο Ακινφέεφ,η ΑΕΚ δεν απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος.

18305049


(Προσπάθεια του Μάνταλου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Αντίθετα η ΤΣΣΚΑ χωρίς να έχει επιθετικό ρυθμό μετά το 0-2 στην Αθήνα, είχε τις δικές της στιγμές με το Βιτίνιο και τον Ανέστη να σταματά στο 16 τον Βραζιλιάνο και τον Γκολοβίν στο 22 να σουτάρει δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών.

18305206


(Μέτρια εμφάνιση και από τον Βράνιες στη Μόσχα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Η ΑΕΚ έπρεπε να ρισκάρει στο β μέρος, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή. Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήρθε πάντως με ένα ακόμη μακρινό σουτ του Γιόχανσον στο 63, που έδιωξε πολύ δύσκολα ο Ακινφέεφ πέφτοντας πάνω στο δοκάρι του, και ο Κλωναρίδης στην κενή εστία από τα 3 μέτρα έστειλε άουτ την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος «τσίμπησε» πρώτος την μπάλα σε βαθιά μεταβίβαση και ο Ακινφέεφ φάνηκε να βρίσκει περισσότερο το κεφάλι του, αλλά ο ρέφερι έδειξε συνέχεια στο ματς.

Από το πουθενά και πάλι η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από κόρνερ (όπως στο α ματς) με κεφαλιά πάσα στο πίσω δοκάρι και ο Νάτχο από το 1 μέτρο πρόλαβε τον Μπακάκη και τον Ανέστη (έμεινε και πάλι κάτω από τα δοκάρια του) για το 1-0 που «τελείωσε» και τις όποιες βλέψεις της Ένωσης για το ματς (ήθελε πλέον 3 γκολ).

18305400


(Ο Νάτχο από κοντά δίνει τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ Μ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Στο 89 ο Γιακουμάκης (είχε μπει αλλαγή) έδειξε ότι δικαιούτο κάτι παραπάνω στα δύο ματς από το Λιβάγια (απογοήτευσε και πάλι) με ωραία κίνηση φορ και κεφαλιά σε σέντρα του Μπακάκη πάνω από την εστία, στην 2η προσπάθεια εντός περιοχής της ΑΕΚ. Στο 93 το ματς έκλεισε με τον Ανέστη να προλαβαίνει σε τετ α τετ τον Ολανάρε.

18305216


(O Χιμένεθ καλείται να διαχειριστεί την εικόνα της ΑΕΚ στα 2 ματς με την ΤΣΣΚΑ Μ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Η 11άδα της ΑΕΚ (3-5-2): Ανέστης / Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς / Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (77 Γαλανόπουλος), Λόπεζ, Μάνταλος / Κλωναρίδης (77 Γιακουμάκης), Λιβάγια (70 Χριστοδουλόπουλος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ