ΣΠΟΡ

Europa League: Πρόκριση και «εκδίκηση» για τον Παναθηναϊκό επί της Γκαμπάλα

Europa League: Πρόκριση και «εκδίκηση» για τον Παναθηναϊκό επί της Γκαμπάλα
Πρόκριση του Παναθηναϊκού με 2η νίκη επί της Γκαμπάλα EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και στη ρεβάνς με την Γκαμπάλα, και με νίκη 2-1 πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα play off του Europa League (κλήρωση αύριο Παρασκευή στις 14.00). Οι "πράσινοι" πάντως έκαναν τα εύκολα δύσκολα, χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες, ενώ βρέθηκε πίθσω στο σκορ. Η ποιότητα του όμως του επέτρεψε να γυρίσει το σκορ και να πάρει και μίνι ρεβάνς από την Γκαμπάλα για τον προ διετίας αποκλεισμό του.

Το πρώτο 45λεπτο του Παναθηναϊκού είχε την εικόνα του πρώτου αγώνα. Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν, πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες, που όμως δεν έγιναν γκολ (με τον Μπεζοντόσνι να κάνει πάλι σπουδαίες αποκρούσεις).

Έχασαν μάλιστα την ευκαιρία να σκοράρουν από το 1 μέτρο με τον Άλτμαν να πέφτει πάνω στο Χατζηγιοβάνη και την μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι (9), αλλά και τον Μολέντο να πιάνει κεφαλιά δίπλα από το δοκάρι (35).

1 4195466


(Η σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Μολέντο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το σουτ του Μαλόουν δίπλα από το δοκάρι έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα και στο πρώτο 15λεπτο του β μέρους ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ από τα πόδια του ... Μολέντο (αυτογκόλ στο 52 από γύρισμα του Μονρόουζ) για το 1-0 της Γκαμπάλα, που ισοφάρισε το σκορ του α αγώνα.

Στο 59 ο Βλαχοδήμος με εντυπωσιακή απόκρουση στη γωνία του διατήρησε στο ματς τον Παναθηναϊκό, που βρήκε ξανά την ψυχραιμία και απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα.

Στο 63 ο Λουντ με ωραίο τελείωμα από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή (μετακινήθηκε μετά την είσοδο του Καμπέσας) ισοφάρισε και στο 67 ο Καμπέσας με «χορευτική» κίνηση και αριστερό διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-2 βάζοντας τέλος στις ελπίδες των Αζέρων.

4195526


(Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τα γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Το ματς ολοκληρώθηκε με ευκαιρίες του Παναθηναϊκού να διευρύνει το σκορ, με μια ακόμη απίθανη φάση στο 82 και το Λουντ να κάνει την προβολή στην κενή εστία από τα 3 μέτρα άουτ.

4195415


(Από τους κορυφαίους της νίκης του Παναθηναϊκού ο Ρόμπιν Λουντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (4-4-2): Βλαχοδήμος / Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ / Χατζηγιοβάνης (62 Καμπέσας), Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ / Άλτμαν (56 Λουτσιάνο), Μολίνς (80 Ρέις).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ