ΣΠΟΡ

Europa League: Άνετη νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ στα play off

Europa League: Άνετη νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ στα play off
Άνετη νίκη και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM

Ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει 2-0 την Ολύμπικ Ντόνετσκ και να πάρει το εισιτήριο για τα play off του Europa League, όπου ήδη βρίσκονται Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία στο β μέρος να διευρύνει το σκορ.

Χωρίς να είναι εντυπωσιακός, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα με την Ολύμπικ Ντόνετσκ, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, αλλά δεν έφτιαχνε εύκολα φάσεις.

Η ατομική κλάση των παικτών του όμως ήταν αρκετή για να ανοίξει το σκορ από κλασική κίνηση Μακ (ξεκινώντας από εξτρέμ, συνέκλινε σε θέση φορ και με σουτ έκανε το 1-0 στο 24).

4195510


(Ο Μακ ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Μετά το γκολ ο Δικέφαλος πάτησε περισσότερο περιοχή, αλλά και το 2ο γκολ ήρθε από μακριά, με ένα κεραυνό από τα 40 μέτρα του Τσίμιροτ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (δικαιολογημένα το πανηγύρισε με «καρδούλα»).

4195596


("Καρδούλα" από τον Τσίμιροτ για το εντυπωσιακό γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Στο β μέρος ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα και αναζήτησε χωρίς πίεση και 3ο γκολ, απέναντι σε μια ομάδα, που δεν είχε την ποιότητα να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Στους κενούς χώρους που είχε ο Δικέφαλος, χτύπησε στην κόντρα επίθεση, αλλά δεν είχε τη σωστή τελική επιλογή στην προσπάθεια προς την εστία.

4195643


(Ο π΄ριγιοβιτς πέρασε και τον γκολκίπερ αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλος με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην αυριανή κλήρωση του Europa League (14.00).

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-3-3): Ρέι / Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς / Κάνιας (72 Σακχόφ), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (66 Ενρίκε) / Κάμπος (81 Πέλκας), Μακ, Πρίγιοβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ