ΣΠΟΡ

Champions League: Με την πρωταθλήτρια Κροατίας Ριέκα ο Ολυμπιακός

Champions League: Με την πρωταθλήτρια Κροατίας Ριέκα ο Ολυμπιακός
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVATORE DI NOLFI

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η κλήρωση των play off του Champions League για τον Ολυμπιακό, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Κροατίας, ομάδα της Ριέκα με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκης (16 Αυγούστου) και τη ρεβάνς εκτός έδρας (22/8).

Η Ριέκα κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα Κροατίας στην ιστορία της και το τέταρτό της Κύπελλο την περασμένη σεζόν. Ιδρύθηκε το 1946, χρώματά της είναι το άσπρο και το γαλάζιο, ενώ έδρα της το «Στάντιον Ρουγέβιτσα» (8.300 θεατές). Ήταν η έκπληξη του θεσμού στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League: στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νιου Σέιντς από την Ουαλία (2-0, 1-5) αλλά στο γ γύρο κατάφερε να αποκλείσει τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ με δύο ισοπαλίες (1-1 στην Αυστρία και 0-0 εντός) στα εκτός έδρας γκολ.

18280676


(Συγχαρητήρια από τους παίκτες της Ριέκα στον Γκαβράνοβιτς για το γκολ στην Αυστρία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREAS SCHAAD)

Στον πάγκο της έχει τον Σλοβένο Ματίας Κεκ. Ο Κροάτης διεθνής μέσος Φίλιπ Μπράνταριτς είναι μάλλον ο κορυφαίος της παίκτης, αφού ο φορ Αντριάσεβιτς (30 γκολ πέρυσι) μεταγράφηκε στην Γάνδη (4,3 εκ. €). Υπάρχει όμως στην επίθεση ο Ελβετός διεθνής φορ Μάριο Γκαβράνοβιτς. Το 1978 και το 1979 είχε αντιμετωπίσει τον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Βαλκανικό Κύπελλο.

18280768


(Ο Σλοβένος τεχνικός της Ριέκα Ματίας Κεκ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREAS SCHAAD)

Μέχρι τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό η Κροατική ομάδα θα έχει ήδη 9 επίσημα ματς στα πόδια της, ενώ για τους ερυθρόλευκους θα είναι μόλις το 3ο.

Η κλήρωση των play-off

Ο δρόμος των πρωταθλητών

Καραμπάγκ-Κοπεγχάγη
ΑΠΟΕΛ-Σλάβια Πρ.
Ολυμπιακός-Ριέκα
Σέλτικ-Αστάνα
Χαποέλ Μπερ Σεβά-Μάριμπορ

18310523


(Η κλήρωση του Champions League - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVATORE DI NOLFI)

Ο δρόμος των "μη πρωταθλητών"

Μπασάκσεχίρ-Σεβίλλη
Γιουνγκ Μπόις-ΤΣΣΚΑ Μ.
Νάπολι-Νις
Χοφενχάιμ-Λίβερπουλ
Σπόρτινγκ-Στεάουα Βουκ.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν το διήμερο 15-16 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 22-23/8 (δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα και τις ημερομηνίες)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ