ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Βαρκελώνης: 25 χρόνια από το χρυσό μετάλλιο της Βούλας Πατουλίδου

Ολυμπιακοί Αγώνες Βαρκελώνης: 25 χρόνια από το χρυσό μετάλλιο της Βούλας Πατουλίδου
ANA/ATHOC/Φωτογραφία αρχείου

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα που η Βούλα Πατουλίδου έγινε η πρώτη Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης.

Ήταν 6 Αυγούστου του 1992, όταν η Βούλα Πατουλίδου, έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού στον τελικό των 100μ. με εμπόδια, αφήνοντας πίσω της «μεγαθήρια» του συγκεκριμένου αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων η θρυλική Ντίβερς από τις ΗΠΑ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα στον στίβο από το 1912, όταν ο Τσικλητήρας κατέκτησε την πρώτη θέση στη Στοκχόλμη στο μήκος άνευ φοράς, ενώ η Βούλα Πατουλίδου το... συνόδευσε και με πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε εκείνη την ιστορική κούρσα σε χρόνο 12.64.

Στην ιστορία όμως έχει μείνει και η φράση της «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο», στις πρώτες δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Σήμερα, 25 χρόνια μετά, η Βούλα Πατουλίδου με μια ανάρτησή της, γύρισε τον χρόνο πίσω στην πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής της πορείας.

«Ξημερώνει 6 Αυγούστου. Οι χτύποι της καρδιάς μου αναρίθμητοι. Η ένταση στο αποκορύφωμα....Όλα τα συναισθήματα σε έκρηξη. Θυμάμαι κάθε δευτερόλεπτο της 6ης Αυγούστου 1992...», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ