ΣΠΟΡ

Λιονέλ Μέσι: Ο κορυφαίος στην ιστορία της Primera division

Λιονέλ Μέσι: Ο κορυφαίος στην ιστορία της Primera division
REUTERS/Mike Segar

Ο Αργεντίνος άσσος της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε από έρευνα που διεξήγαγε το κέντρο ερευνών Ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου(CIHEFE) ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στα 86 χρόνια του ισπανικού πρωταθλήματος(Primera Division).

Η μελέτη βασίζεται σε μια σειρά από συντελεστές που αφορούν τους παίκτες, όπως λεπτά συμμετοχής, γκολ, πέναλτι, αυτογκόλ, αποβολές,η οποία έχει συνταχθεί από τον ερευνητή Χοσέ Αντόνιο Ορτέγκα.

Πίσω ακριβώς από τον επιθετικό των μπλαουγκράνα είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Ραούλ Γκονσάλες(1994-2010), ), τρίτος είναι ο Σέζαρ Ροντρίγες (Μπαρτσελόνα 1941-1960), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Τέλμο Θάρα (Αθλέτικ Μιλμπάο 1940-1957) και Ενρίκε Κάστρο (Χιχόν-Μπαρτσελόνα μεταξύ 1968 και 1987).

download 1

Πηγή:Reuters/Juan Medina

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην κορυφή προσπερνώντας μεγάλα ονόματα που έχουν περάσει από την ισπανική Primera Division. Συγκεκριμένα, 9.280 ποδοσφαιριστές έχουν συμμετάσχει στο ισπανικό πρωτάθλημα εκ των οποίων 854 ήταν τερματοφύλακες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

download 2


Πηγή: Reuters/John Sibley Livepic

Ο Αργεντίνος άσσος αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι ότι πρόκειται για τον μοναδικό που έχει πάνω από τριακόσια γκολ (349). Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε 545 βαθμούς, ο Ραούλ (528), ο Σέζαρ (524), ο Θάρα (493) και ο Κάστρο (488).

Ο Ορτέγκα σημείωσε στην έκθεσή του ότι Μέσι έχει μεταξύ των ιδιοτήτων του «τεχνική, φιλοδοξία, ταλέντο , ικανότητα, χειρισμό μπάλας, αλλαγή ρυθμού» που τον έχουν κάνει «έναν από τα πιο πολύτιμους παίκτες όλων των εποχών».

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται στη δέκατη έβδομη θέση με 415 βαθμούς, ενώ είναι δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος με 285 γκολ.

download

Πηγή:Reuters/Sergio Perez

ΔΗΜΟΦΙΛΗ