ΣΠΟΡ

UEFA Super Cup: Στη Ρεάλ Μ. το τρόπαιο, 2-1 τη Γιουνάιτεντ

UEFA Super Cup: Στη Ρεάλ Μ. το τρόπαιο, 2-1 τη Γιουνάιτεντ
Οι πάικτες της Ρεάλ Μ.πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Super Cup νικώντας στον τελικό τη Γιουνάιτεντ. ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GEORGI LICOVSKI

Στα Σκόπια φιλοξενήθηκε ο εφετινός τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με τη Ρέαλ Μαδρίτης να κερδίζει 2-1 τη Μάντσεστερ Γ. και να κατακτά το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη χρονιά. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε για τη νέα σεζόν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο φινάλε του τελικού.

Παρά τη ζέστη, οι δύο ομάδες πρόσφεραν καλό θέαμα στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι εκείνη, που ξεκίνησε καλύτερη. Ο Κασεμίρο με κεφαλιά στο δοκάρι προειδοποίησε την άμυνα της Μάντσεστερ Γ. στο 16 και στο 24 άνοιξε το σκορ για την κάτοχο του Champions League.

18325045


(Ο Κασεμίρο ανοίγει το σκορ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GEORGI LICOVSKI)

Ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε να νικήσει στο 40 τον Ντε Χέα, ενώ μια κεφαλιά του Λουκάκου, ήταν η πιο επικίνδυνη προσπάθεια της Γιουνάιτεντ. Και το β μέρος ξεκίνησε με το Ντε Χέα να σταματά μακρινό σουτ του Κρόος, αλλά όχι και το πλασέ του Ίσκο στο 52 για το 2-0.

18325165


(Εξαιρετικό τελείωμα του Ίσκο για το 2-0 της Ρεάλ Μ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / VASSIL DONEV)

Κάπου εκεί η κάτοχος του Europa αφυπνίστηκε και έγινε πιο επικίνδυνη έχοντας και το Ράσφορντ δίπλα στο Λουκάκου, που όμως απέτυχε να μειώσει στην κενή εστία στο 53 με το Νάβας εξουδετερωμένο, μετά από απόκρουση σε κεφαλιά του Πογκμπά.

Η Ρεάλ θα μπορούσε να σκοράρει και 3η φορά με το σουτ του Μπέιλ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι στο 62 και ένα λεπτό αργότερα ο Λουκάκου δεν αστόχησε 2η φορά σε νέα από απόκρουση του Νάβας, κάνοντας το 2-1.

18325146


(Ο Λουκάκου μειώνει για τη Γιουνάιτεντ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GEORGI LICOVSKI)

Παρότι η κούραση άρχισε να καταβάλει τους παίκτες, υπήρξαν ευκαιρίες και από τους δύο για να σκοράρουν, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε και η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε για 3η συνεχόμενη φορά το Super Cup.

18325253


(Αλλαγή στο φινάλε του τελικού ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GEORGI LICOVSKI)

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η είσοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ματς στο 83 (αντί του Μπενζεμά), με τον Πορτογάλο να χειροκροτείται από το σύνολο των οπαδών και των δύο ομάδων, ενώ είχε και χειραψία με τον Μουρίνιο και τους συνεργάτες του.

18325365


(Η απονομή του τροπαίου στη Ρεάλ Μ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GEORGI LICOVSKI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ