ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Στίβου 2017: Επέστρεψε στην Ελλάδα η Κατερίνα Στεφανίδη

Παγκόσμιο Στίβου 2017: Επέστρεψε στην Ελλάδα η Κατερίνα Στεφανίδη
Στην Αθήνα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το απόγευμα της Παρασκευής επέστρεψε στην Αθήνα η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη. Μαζί με το σύζυγο της Μιτς Κρίερ μίλησε για την εμπειρία της στους αγώνες του Λονδίνου και την κυριαρχία της στο αγώνισμα, όπου πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο νούμερο 1.

"Αντέχω στην πίεση"

"Το περιμέναμε και εμείς το χρυσό. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας τον τίτλο της χρυσής Ολυμπιονίκη είχαμε λίγο παραπάνω πίεση, αλλά νομίζω ότι έχω δείξει και στο παρελθόν ότι τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση. Βγήκε και το ρεκόρ οπότε ήταν ένα μπόνους παραπάνω. Υπήρχε πίεση. Πέρυσι πηγαίνοντας στο Ρίο ο κόσμος θα χαιρόταν με οποιοδήποτε μετάλλιο. Τώρα στο Λονδίνο έχοντας πάρει το χρυσό στο Ρίο όλοι είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες".

18336414


(Χαμόγελα από το Μιτς Κρίερ και την Κατερίνα Στεφανίδη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

Τη "χρυσή Κατερίνα" υποδέχθηκαν οι δικοί της άνθρωποι, η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο μικρός ξάδελφος της που συγκέντρωσε τα φλας των φωτογράφων.

Συρτάκι στο Λονδίνο

"Ήταν σωστή στιγμή να μπει το συρτάκι την ώρα του αγώνα, γιατί για ένα 10λεπτο όλο το στάδιο ασχολιόταν με το επί κοντώ. Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Κάποιοι με ρώτησαν μετά τον αγώνα, γιατί συνέχισα αφού εξασφάλισα το χρυσό. Αυτό που αγαπάω παραπάνω από το επί κοντώ και την προπόνηση και το να αγωνίζομαι, είναι να αγωνίζομαι σε μια μεγάλη διοργάνωση. Με τόσο κόσμο και παλμό, με ανθρώπους που περιμένουν από σένα να πας καλά και σε χειροκροτούν, είναι κάτι μοναδικό, κάτι που έρχεται μια φορά το χρόνο. Για μένα ήταν μεγάλο, που κατάφερα ενώ έμεινα μόνη μου στον αγώνα να περάσω το επόμενο ύψος και να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Με το που τελειώνει ένα καλό, αντί να το χαρώ σκέφτομαι το επόμενο, όμως, νομίζω πως είναι αυτό που με κρατάει πεινασμένη. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να βρω κίνητρο".

18335496


(Χαμογελαστή στις δηλώσεις της η Κατερίνα Στεφανίδη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

Και τώρα το παγκόσμιο ρεκόρ

"Νομίζω φάνηκε από τα άλματα στα 5,02 μ., πως είμαι κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, έχω υπάρξει πολύ σταθερή και νομίζω πως το 4,90 μ. είναι ξεκίνημα του πικ για αυτή τη σεζόν. Γνωρίζαμε από την αρχή πως έχουμε το Παγκόσμιο, ένα μήνα μετά τον τελικό του Diamond League, οπότε στην ουσία τώρα ξεκινάμε. Εφέτος νιώθω διαφορετικά σε σχέση μετά τον αγώνα στο Ρίο, που ήμουν αρκετά κουρασμένη ψυχολογικά, τώρα είμαι έτοιμη για τους επόμενους αγώνες".

18335363


(Μετά το χρυσό, σειρά έχει το παγκόσμιο ρεκόρ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

"Υπάρχουν μικρά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στη διάρκεια της σεζόν, που θα μου επέτρεπαν να κάνω μία φορά στη σεζόν 5,00 μ. ή ακόμη και 5,07 μ. κι έπειτα 4,60 μέτρα. Όμως για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα. Με ενδιαφέρουν τα μετάλλια, με ενδιαφέρουν τα πρωταθλήματα και αυτά τα κατακτάς με τη σταθερότητα. Τα ρεκόρ κάποια στιγμή σπάνε, τα μετάλλια μένουν. Στο 5,02 μ. δοκίμασα με νέο κοντάρι και χάρηκα, που ήρθαν έτσι οι συνθήκες και το χρησιμοποίησα και μάλιστα έκανα καλά άλματα. Ελπίζω πως στους επόμενους ο αγώνες ο Μιτς να με πιέσει λίγο παραπάνω στο να αλλάξω τη λαβή μου, που είναι 4,30 μέτρα και να ανέβω στα 4,45 μέτρα".

18336166


(Και ένα φιλί για τη συνέχεια της σεζόν της Κατερίνας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

Η Στεφανίδη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 20 Αυγούστου στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ, θα ακολουθήσει στις 23/8 ο αγώνας στη Ζυρίχη, που γίνεται στον σταθμό του τραίνου. Ο τελευταίος της αγώνας για εφέτος θα είναι την 1η Σεπτεμβρίου στον "τελικό των διαμαντιών" στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ