ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Βαριά ήττα από τη Σερβία η Ελλάδα, εκτός πάλι ο Αντετοκούνμπο

Eurobasket 2017: Βαριά ήττα από τη Σερβία η Ελλάδα, εκτός πάλι ο Αντετοκούνμπο
Βαριά ήττα της εθνικής μπάσκετ στο Βελιγράδι από τη Σερβία EUROKINISSI SPORTS

Ένα καλό μάθημα έδωσε η Σερβία στην εθνική ομάδα του μπάσκετ νικώντας την με 93-61. Εκτός από την αποκαρδιωτική εμφάνιση της εθνικής, πονοκέφαλο προκαλεί η νέα απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ένιωσε πάλι ενοχλήσεις στο γόνατο και έμεινε εκτός παιχνιδιού.

Η Σερβία έστειλε μήνυμα σε όσους αμφισβητούν ότι η εθνική ομάδα πρέπει να στηθεί γύρω από το Γιάννη Αντετοκούνμπο και εμφάνισε όλες τις αδυναμίες που έχει η τωρινλη ομάδα, όταν απουσιάζει ο κορυφαίος παίκτης της. Η παρουσία του Giannis δίνει άλλη οντότητα στο σύνολο, μας ανεβάζει επίπεδο και υποχρεώνει τους αντιπάλους να μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

1 4200478


(Θανάσης (αρ.) και Γιάννης Αντετοκούνμπο (δ.) δεν αγωνίστηκαν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Και από το πρώτο λεπτό οι Σέρβοι, που δεν είχαν και αυτοί τους Τεόντοσιτς και Ραντούλιτσα, έδειχναν όχι μόνο ότι δεν μας φοβούνται, αλλά αποκάλυψαν και όλες τις αδυναμίες μας. Η εθνική δεν είχε ενέργεια και δεν έπαιξε άμυνα ούτε ακοντά στο καλάθι, ούτε μακριά. Παρότι επέστρεψε ο Μπουρούσης, η φροντ λάιν δεν είναι τόσο δυνατή, όσο υπολογίζαμε, για το τοπ επίπεδο του Ευρωμπάσκετ.

1 4200493


(Απελπιστικά μόνος ο Μπουρούσης απέναντι στους ψηλούς της Σερβίας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Αλλά και στην επίθεση το ζον-πρες προκάλεσε μεγάλα προβλήματα ακόμη και στο κατέβασμα της μπάλας, από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και έπειτα, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις μας να είναι αργές και να αναδεικνύουν το πρόβλημα στο μακρινό σουτ (1/11 3π στο πρώτο ημίχρονο): τελειώσαμε με 8/30 3π και 11/24 2π. Το "ηρωϊκό" παιχνίδι του Παππά με τα μπασίματα απλά έφερε κάποιους πόντους.

1 4200480


(Πιεστική άμυνα πάνω στον Παππά από τους Σέρβους - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Την ίδια ώρα οι Σέρβοι έκαναν πάρτυ σκοράροντας με κάθε τρόπο, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμη και στους 30 πόντους και έδειξαν ότι παραμένουν ένα από τα φαβορί για μετάλλιο, όσες απουσίες και αν έχουν. Ζητούμενο εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι είναι και το θέμα προσωπικότητας, καθώς η εθνική δεν έβγαλε ποτέ αντίδραση. Μάταια ζητούσε κάποια στιγμή ο Κώστας Μίσσας, "κάντε ένα φάουλ".

1 4200477


(Θέλει πολλή δουλειά η εθνική ομάδα μπάσκετ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Αντετοκούνμπο θα ταξιδέψει στην Κίνα (έχει υποχρεώσεις με το NBA) και θα λείψει από τα επόμενα δύο φιλικά με τη Μ. Βρετανία και μένει να δούμε τι θα γίνει με τις ενοχλήσεις στο γόνατό του, αλλά και αν θα αντιδράσουν οι Μιλγουόκι Μπακς.

1 greece


(Τα στατιστικά της εθνικής, εκτός 12άδας έμειναν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και ο Μπόγρης)

1 serbia


(Τα στατιστικά της εθνικής Σερβίας)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ