ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Σχέδιο των Bucks καταγγέλει η ΕΟΚ στο θέμα Αντετοκούνμπο

Eurobasket 2017: Σχέδιο των Bucks καταγγέλει η ΕΟΚ στο θέμα Αντετοκούνμπο
Οργανωμένο σχέδιο καταγγέλει η Ομοσπονδία για το θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο EUROKINISSI SPORTS

Μετά τις πρώτες "διαρροές" από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Μ. Βρετανία-Ελλάδα, η ΕΟΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποχωρήσει από την προετοιμασία της εθνικής ενόψει Eurobasket 2017, λόγω τραυματισμού.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΟΚ κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο του NBA και των Μιλγουόκι Μπακς, που πίεσαν αφόρητα τον παίκτη και "απειλεί" με νέες αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα. Σε αυτή την πρώτη επίσημη αντίδραση, η Ομοσπονδία καλύπτει τον παίκτη.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

"Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με της δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει.

Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρεώσαν να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί μέλος της Εθνικής Ανδρών.

1 4200139


(Σχέδιο των Μπακς καταγγέλει η ΕΟΚ για την απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα.

Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες.

Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχτηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της".

4195326


(Η ΕΟΚ καλύπτει το Γιάννη Αντετοκούνμπο στην επίσημη ανακοίνωσή της - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Σ.Σ. Πουθενά στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο λόγος, που όλο αυτό το "σχέδιο" δεν καταγγέλθηκε νωρίτερα από την Ομοσπονδία, καθώς από την πρώτη στιγμή είχαν δημιουργηθεί έντονα ερωτηματικά με τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και βέβαια τι σημαίνει για τη λειτουργία της εθνικής ομάδας ο τρόπος ενημέρωσης του προπονητή και της Ομοσπονδίας (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση), που δείχνει σαφέστατο πρόβλημα.

"Καθαρή η μαγνητική του Γιάννη"

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις του ΓΓ της ΕΟΚ Τάκη τσαγκρώνη, που έγιναν κατά τη διάρκεια (!) του φιλικού της εθνικής, στην ΕΡΤ.

"Είναι μία άσχημη είδηση, αλλά όχι τόσο ξαφνική. Δεδομένου ότι όλες οι ενδείξεις, που είχαμε μέχρι σήμερα, έδειχναν πως κάπου εκεί θα καταλήγαμε. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι από πλευράς της ΕΟΚ, έγινε ό,τι είδαν δυνατό για να μην δοθεί δικαίωμα στους Milwaukee Bucks να πουν ότι δεν τηρήσαμε αυτά που ζητούσαν. Το άλλο βασικό θέμα είναι ότι η μαγνητική του Γιάννη δείχνει ότι είναι καθαρό το πόδι του, την έχουμε στείλει στη FIBA. Αυτά που ισχυρίζονται οι Milwaukee Bucs πιστεύουμε ότι δεν είναι η πραγματικότητα. Κάτι άλλο συμβαίνει.

4195321


("Καθαρές" οι εξετάσεις του Αντετοκούνμπο υποστηρίζουν στην ΕΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Αυτή την στιγμή δεν είναι ο χρόνος και ο τόπος, για να κάνουμε τις οποιεσδήποτε διευκρινίσεις όσον αφορά σε αυτά που έχουν συμβεί. Υπάρχει ένα δεδομένο: είμαστε μπροστά σε μία μεγάλη διοργάνωση. Το κύριο μέλημα είναι να σταθεί η ομάδα στο ύψος της. Τα παιδιά να συμπληρώσουν το κενό -όσο είναι δυνατόν- του Γιάννη, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η προσπάθειά μας αυτή την στιγμή. Όταν τελειώσει το EuroBasket, θα ανακοινώσουμε όσα έχουν γίνει στην Εθνική Ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τον Γιάννη, ποτέ δεν ενημερωθήκαμε εγγράφως για το τι θέλουν οι Milwaukee Bucks. Παρόλ' αυτά κάναμε κάθε διευκόλυνση προκειμένου να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τον παίκτη. Θα ξαναπώ ότι αυτή τη στιγμή κυρίαρχο μέλημα είναι η Εθνική Ομάδα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ