ΣΠΟΡ

Super League: Πρεμιέρα με 4 γκολ ο Ολυμπιακός, νίκη του ΠΑΣ στην Τρίπολη

Super League: Πρεμιέρα με 4 γκολ ο Ολυμπιακός, νίκη του ΠΑΣ στην Τρίπολη
Πρεμιέρα με 4 γκολ του Ολυμπιακού επί της ΑΕΛ στο άδειο Καραϊσκάκης EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Με εξαιρετική εμφάνιση του Φορτούνη (2 γκολ) και πολλές αλλαγές στην 11άδα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη 4-1 επί της ΑΕΛ την υπεράσπιση του τίτλου στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή. Σπουδαία νίκη του ΠΑΣ στην Τρίπολη, ενώ η Λαμία πήρε Χ στην Ξάνθη και έδειξε ότι δε θα είναι εύκολη λεία.

Μίλησε στο τέλος η διαφορά κλάσης στο Καραϊσκάκης

Η ΑΕΛ είχε καλό αμυντικό στήσιμο στο άδειο (λόγω τιμωρίας) Καραϊσκάκης και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να μετατρέψει σε πολλές ευκαιρίες την κατοχή του. Στο 31 ο διεθνής Μαυροβούνιος γκολκίπερ Μπόζοβιτς, σταμάτησε τον Φορτούνη στην καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού.

4205324


(Η κεφαλιά του Φορτούνη που σταμάτησε ο Μπόζοβιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ένα λεπτό αργότερα όμως η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (Μίλιτς, Σεμπά) συνδυάστηκε καλά, και ο Βραζιλιάνος έβγαλε σέντρα με τον Φάρκας να σταματά καθαρά με το χέρι την μπάλα. Ο Φορτούνης ήταν εύστοχος από το πέναλτυ για το 1-0.

4205280


(Η εκτέλεση πέναλτυ του Φορτούνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Χάσι κράτησε μόνο 3 παίκτες από την Ευρωπαϊκή 11άδα (Καπίνο, Ρέτσο, Σεμπά) ενόψει της ρεβάνς με τη Ριέκα την Τρίτη, αλλά οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να ελέγχουν το ματς, με τον Μπόζοβιτς να σταματά τον Ανσαριφάρντ στο 59, αλλά στο 68 ο Ιρανός απλά να σπρώχνει την μπάλα στην κενή εστία από την παράλληλη μεταβίβαση του Πάρντο.

4205354


(Το εύκολο γκολ του Ανσαριφάρντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Όμως μια άτυχη στιγμή του Φιγκέιρας στο 71 που έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (σέντρα του Λεοζίνιο) έφερε αναστάτωση στον Ολυμπιακό, που είδε στο 73 τον Καπίνο να σταματά κεφαλιά του Ζίζιτς από τα 3 μέτρα, με την άμυνα του Ολυμπιακού «καρφωμένη» στο κόρνερ της ΑΕΛ.

4205401


(Το αυτογκόλ από τον Φιγκέιρας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Αφού δεν έγινε το 2-2, ένα αριστερό σουτ του Φιγκέιρας έξω από την περιοχή (με τον Μπόζοβιτς απλά να κοιτά την μπάλα) και κυρίως το καταπληκτικό τακουνάκι-ασσίστ του Ανσαριφάρντ για τον Φορτούνη, που πέτυχε το 2ο γκολ (πριν γίνει αλλαγή στο 80 από τον Μαρτίνς) διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 της πρώτης νίκης των ερυθρόλευκων (7η συνεχή σεζόν ξεκίνημα με νίκη).

4205416


(Τα εύσημα στον Ανσαριφάρντ από τον Φορτούνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

«Παραδοσιακά» αήττητος ο ΠΑΣ στην Τρίπολη

Ο ΠΑΣ περνά δίχως ήττα από την έδρα του Αστέρα από το 2013 (τελευταία ήττα) με 4 σερί ισοπαλίες και εφέτος ήρθε και το «διπλό» με δύο πολύ όμορφα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιές (Ναδάλες και Μαυροπάνος).

4204997


(Τα συγχαρητήρια στο σκόρερ Μαυροπάνο (δ) για το 2ο γκολ του ΠΑΣ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στο β μέρος ο Αστέρας βελτιώθηκε αλλά μπόρεσε μόνο να μειώσει με τον Καλτσά. Από ένα οριζόντιο δοκάρι είχαν οι δύο «μονομάχοι» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (82 Κοζορώνης με απ ευθείας κόρνερ για τον ΠΑΣ και σέντρα σουτ του Τριανταφυλόπουλου στο 88 για τον Αστέρα).

«Σβηστό Χ» η Λαμία στην Ξάνθη

Και μόνο το γεγονός ότι η πτώση της τάσης του ρεύματος και η διακοπή για λίγα λεπτά στο β ημίχρονο, ήταν το πιο συναρπαστικό γεγονός του 90λεπτου στο ματς της Ξάνθης με τη Λαμία και ελάχιστες οι σπουδαίες ευκαιρίες, εξηγεί το δίκαιον του 0-0.

4205070


(Το χειροκρότημα για τους παίκτες της Λαμίας και τον πρώτο τους βαθμό στη Super League - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Πάντως οι νεοφώτιστοι έδειξαν ότι δεν ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία για να έχουν διακοσμητικό ρόλο.

Super League Σουρωτή - 1η αγωνιστική

Σάββατο 19/8
Ξάνθη-Λαμία 0-0
Αστέρας Τρ.-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (49 Καλτσάς / 7 Ναδάλες, 19 Μαυροπάνος)
Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1 (33 πεν., 76 Φορτούνης, 68 Ανσαριφάρντ, 74 Φιγκέιρας / 71 αυτ. Φιγκέιρας)

Κυριακή 20/8
A.E.K.-Παναιτωλικός (19:15 NS2)
Κέρκυρα-Πανιώνιος (19:15 NS4)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (19:15 NS3)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (21:30 NS1)

Δευτέρα 21/8
Ατρόμητος-Απόλλων (21:30 NS1)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ