ΣΠΟΡ

Super League: Ισοπαλία του Παναθηναϊκού με Πλατανιά, τραυματίστηκε ο Μολέντο

Super League: Ισοπαλία του Παναθηναϊκού με Πλατανιά, τραυματίστηκε ο Μολέντο
Έχασε βαθμούς στα Χανιά ο Παναθηναϊκός, αλλά και τον Μολέντο που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Με ισοπαλία 1-1 στην έδρα του Πλατανιά ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" είχαν προβλήματα στην άμυνα (σε αυτό αναφέρθηκε και ο Ουζουνίδης) και παρότι προηγήθηκαν με το παρθενικό γκολ του Τσάβες, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το τρίποντο (έχουν -1 στη βαθμολογία καθώς ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με τιμωρίας αφαίρεσης 2 βαθμών). Ο Μολέντο έπαθε εξάρθρωση αγκώνα αλλά γλύτωσε το κάταγμα.

Στα Χανιά Πλατανιάς και Παναθηναϊκός μπήκαν με διάθεση στο ματς, γρήγορα όμως αλληλοεξουδετερώθηκαν από το πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου. Το "τριφύλλι" ξεκίνησε με τον ανέτοιμο Γιόχανσον σε θέση δεξιού μπακ και τον Κολοβέτσιο στο αριστερό άκρο, ενώ πολλά νέα πρόσωπα είχαν οι γηπεδούχοι.

4206067


(Κρος (Πλατανιάς) και Λουντ (ΠΑΟ) σε μονομαχία τους - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή στα πρώτα 45 λεπτά με τα 3 σουτ όμως που επιχείρησαν (2 ο Λουντ) εκτός έστιας και τους Μολίνς-Λουτσιάνο να μην μπορούν να συνεργαστούν, ενώ και τα 3 σουτ του Πλατανιά πήγαν προς την εστία με καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων (και του παιχνιδιού) την απόκρουση του Βλαχοδήμου στο σουτ του Ντεβέσα στο 40.

4206080


(Προσπάθεια του Μολίνς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που είδε το Βλαχοδήμο στο β μέρος να κρατά ανέπαφη την εστία του σε καρφωτή κεφαλιά του Μπούτνικ (55) και φάουλ του Ντεβέσα (70) με τον Παναθηναϊκό να δείχνει αρκετά προβλήματα στις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Στο 63 ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Τσάβες και ο Αργεντινός χρειάστηκε μόλις 9 λεπτά στο ντεμπούτο του για να σκοράρει, με ωραίο συνδυασμό με τον Λουτσιάνο (άψογη ασσίστ), κίνηση στον κενό χώρο και ωραίο τελείωμα.

4206182


(Ο Τσάβες πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Η άμυνα όμως του Παναθηναϊκού τον πρόδωσε στο 78. Ο Παράσχος είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να κτυπούν στα δύο πλάγια μπακ και ο Ενσικουλού πρόλαβε το Γιόχανσον, έβγαλε τη σέντρα και ο αφύλαχτος (σε θέση φορ) Κοροβέσης με προβολή ισοφάρισε λίγα μόλις λεπτά την είσοδό του στο ματς.

18364858


(Ο Κοροβέσης πανηγυρίζει την ισοφάριση του Πλατανιά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Στο 84 τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι (στον αγκώνα) ο Μολέντο σε σύγκρουσή του με τον Βλαχοδήμο και τον Ενσικουλού (έκανε φάουλ με προβολή) στη μικρή περιοχή σε προσπάθεια να διώξουν την μπάλα σε μία ακόμη σέντρα. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το ματς, αφού ο Βραζιλιάνος έφυγε για τα αποδυτήρια (είχαν γίνει και οι 3 αλλαγές του Ουζουνίδη). Το ασθενοφόρο άργησε να μεταφέρει τον παίκτη στο νοσοκομείο (μόλις στις 23.40 έφτασε στο γήπεδο, καθώς είχε φύγει από το γήπεδο - λίγο πριν τον τραυματισμό του παίκτη, όπως λένε από τον Παναθηναϊκό, μετά το τέλος του αγώνα και ενώ δεν είχε ζητηθεί νωρίτερα να μεταφέρει τον παίκτη, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ από τους Χανιώτες). Τελικά γλύτωσε το κάταγμα και γλύτωσε με εξάρθρωση, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης περίπου 1 μήνα.

4206194


(Με φορείο μεταφέρεται εκτός γηπέδου ο Μολέντο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Οι φιλοξενούμενοι έχουν κάποια παράπονα από τη διαιτησία του κυρίου Παπαπέτρου με κορυφαία στιγμή την μη αποβολή του Μπούτνικ με 2η κίτρινη στο 62 (πάτησε τον Μολέντο).

Super League Σουρωτή - 1η αγωνιστική

Σάββατο 19/8
Ξάνθη-Λαμία 0-0
Αστέρας Τρ.-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1

Κυριακή 20/8
A.E.K.-Παναιτωλικός 1-0
Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-1
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-0
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1 (78 Κοροβέσης / 72 Τσάβες)

Δευτέρα 21/8
Ατρόμητος-Απόλλων (21:30 NS1)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ