ΣΠΟΡ

US OPEN: Αρχίζει η δράση για Τσιτσιπά-Γραμματικοπούλου

US OPEN: Αρχίζει η δράση για Τσιτσιπά-Γραμματικοπούλου
Ξεκίνησαν τα προκριματικά στο τουρνουά τέννις US OPEN EPA/JASON SZENES

Με την διεξαγωγή των προκριματικών άρχισε η δράση στο 4ο τουρνουά Grand Slam τέννις στις ΗΠΑ. Τσιτσιπάς και Γραμματικοπούλου θα προσπαθήσουν να μπουν στο κύριο ταμπλό, όπου θα τους περιμένει η Μαρία Σάκκαρη.

Στην πρώτη του σεζόν στα senior ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αίσθηση με την παρουσία του στο κεντρικό ταμπλό τόσο στο Roland Garros όσο και στο Wimbledon. Τώρα θα επιχειρήσει και στο Αμερικανικό OPEN. Πέρυσι (2016) στα Junior έφτασε ένα βήμα από την κατάκτηση, χάνοντας στον ημιτελικό με 2-0 σετ από το νικητή τελικά του τουρνουά, Αυστριακό Όγκερ.

Ο 19χρονος πρωταθλητής μας από το νο 161 πλέον στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει αρχικά τον 25χρονο Κινέζο Ντι Γου, νο 222, και, αν προκριθεί, τότε θα παίξει με τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον 21χρονο Ιταλό Μάτελ Μπερετίνι (νο 140) και τον 26χρονο Μαρτσέλο Αρεβάλο από το Σαλβαδόρ (νο 317), για να περάσει στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο.

1tsitsipasusopen


(Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά - Πηγή: US OPEN)

Η 20χρονη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, νο 174 στον κόσμο, δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρεθεί σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και θα αντιμετωπίσει αρχικά την Τσέχα Τερέζα Μαρτίνκοβα, νο 122, και, αν προκριθεί στον 2ο γύρο, τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην 24χρονη Χιλιανή Ντανιέλα Σεγκουέλ (νο 229) και την 18χρονη Λευκορωσίδα Βέρα Λάπκο (νο 188), για να περάσει και αυτή στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο.

1grammatikopoulouusopen


(Το πρόγραμμα της Γραμματικοπούλου - Πηγή: US OPEN)

Η Μαρία Σάκκαρη ανήκει πλέον στην ελίτ του τέννις από το νούμερο 94 (είχε πτώση μίας θέσης) και απευθείας στο κεντρικό ταμπλό και θα προσπαθήσει στην 3η της παρουσία στο US OPEN, να προχωρήσει από τον 1ο γύρο, όπου αποκλείστηκε το 2015 και το 2016 από τις Κινέζες Γουάνγκ και Ντουάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ