ΣΠΟΡ

Champions League: με πρόκριση του ΑΠΟΕΛ «κλείδωσαν» οι όμιλοι

Champions League: με πρόκριση του ΑΠΟΕΛ «κλείδωσαν» οι όμιλοι
Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ θα είναι στην κλήρωση του Champions League ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVATORE DI NOLFI

Ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη θα είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στην κλήρωση των ομίλων του Champions League, αύριο Πέμπτη (24/8, 19.00), με την πιθανότητα να τεθούν αντιμέτωπες. Σπόρτινγκ, Λίβερπουλ, Καραμπάκ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμπλήρωσαν τις 32 ομάδες του θεσμού.

Ο Γιώργος Δώνης και ο ΑΠΟΕΛ έχουν τον τρόπο και θα εκπροσωπήσουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με το 2-0 του πρώτου αγώνα και τον γκολκίπερ Βάτερμαν να κάνει σπουδαίο παιχνίδι ο πρωταθλητής Κύπρου κράτησε το μηδέν στην Πράγα, απέναντι στη Σλάβια. Ο Γιώργος Δώνης ήταν εκείνος που οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην τελευταία συμμετοχή του στο Champions League το 2014-15.

18374680


(Ο Γιώργος Δώνης και πάλι στους ομίλους του Champions League - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA)

Την πρόκριση της βραδιάς πήρε η Καραμπάγκ με το εκτός έδρας γκολ στη Δανία, ενώ εύκολα σφράγισαν την πρόκριση ΤΣΣΚΑ Μ., Λίβερπουλ και Σπόρτινγκ.

Champions League – Play Off

Δρόμος των πρωταθλητών

Τρίτη 22/8

Αστάνα-Σέλτικ 4-3 (0-5)
Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1 (1-2)
Μάριμπορ - Χαποέλ Μπερ Σεβά 1-0 (1-2)

Τετάρτη 23/8

Κοπεγχάγη – Καραμπάγκ 2-1 (0-1)
Σλάβια Πράγας – ΑΠΟΕΛ 0-0 (0-2)

Δρόμος των μη πρωταθλητών

Τρίτη 22/8

Νις – Νάπολι 0-2 (0-2)
Σεβίλλη - Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ 2-2 (2-1)

Τετάρτη 23/8

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Γιουνγκ Μπόις 2-0 (1-0)
Λίβερπουλ – Χόφενχαϊμ 4-2 (2-1)
Στεάουα Β. – Σπόρτινγκ 1-5 (0-0)

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Με την πρόκριση της Λίβερπουλ δεν είχαμε καμμία αλλαγή στα γκρουπ δυναμικότητας με τη Σέλτικ να μένει στο 4ο γκρουπ. Έτσι στην κλήρωση στο πριγκηπάτο του Μονακό οι ομάδες θα χωριστούν ως εξής.

18232944


(Στο Μόντε Κάρλο η κλήρωση των ομίλων του Champions League - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / VALENTIN FLAURAUD)

Στο πρώτο γκρουπ είναι Ρεάλ Μ. (κάτοχος του τροπαίου και πρωταθλήτρια Ισπανίας), Μπάγερν, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Τσέλσι, Σαχτάρ, Μονακό και Σπαρτάκ Μ.(λόγω των αλλαγών στον τρόπο πρόκρισης θέση παίρνουν στο γκρουπ αυτό οι πρωταθλητές των 8 πρώτων λιγκών, ακόμη και με χαμηλότερη βαθμολογία). Στο δεύτερο γκρουπ οι Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μ., Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτυ, Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουν. Στο γ γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός μαζί με Νάπολι, Τότεναμ, Βασιλεία, Άντερλεχτ, Λίβερπουλ, Ρόμα και Μπεσίκτας (ομάδες που δε θα κληρωθεί μαζί τους). Τέλος στο δ γκρουπ ο ΑΠΟΕΛ, η Σέλτικ, ΤΣΣΚΑ Μ., Σπόρτινγκ, Φέγιενορντ, Μάριμπορ, Καραμπάγκ και Λειψία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ