ΣΠΟΡ

Europa League: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Παναθηναϊκό

Europa League: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JAVIER ZORRILLA

Η Μπιλμπάο κέρδισε για 2η φορά τον Παναθηναϊκό και με το 1-0 στο Σαν Μαμές, "σφράγισε" την παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε πάντως αν ήταν λίγο πιο τυχερός να φύγει τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας και πάλεψε μέχρι το τέλος, κόντρα σε έναν καλύτερο αντίπαλο. Νωρίτερα η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους ενώ αποκλείστηκε με ήττα σοκ ο ΠΑΟΚ.

Η Μπιλμπάο μπήκε με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο λεπτό, πιέζοντας την εστία του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να είναι εκνευρισμένοι στις αντιδράσεις τους. Πατώντας στην περιοχή του Βλαχοδήμου, ο Μουνιαΐν στο 22 σκόραρε με προβολή, από κάθετη του Αντούριθ και γύρισμα του Σουσαέτα.

1 4208978


(Ο Μουνιαΐν μόλις έχει σκοράρει για την Μπιλμπάο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Από το σημείο αυτό και μετά ο ρυθμός χαμήλωσε λίγο με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βγει από την άμυνα του, αλλά να μην καταφέρνει να κάνει κάποια ουσιαστική ευκαιρία, μέχρι το 40 όταν ο Τσάβες εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι, ενώ ακολούθησε ένα ακόμη καλό σουτ του Λουτσιάνο.

1 4209071


(Ο Τσάβες είχε δοκάρι στο φινάλε του ημιχρόνου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η Μπιλμπάο έκανε διαχείριση του αγώνα στο β μέρος χάνοντας κάποιες ακόμη ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ (κορυφαία το πλασέ άουτ του Αντούριθ στο 72 σε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε το ματς.

18378416


(Συνεργασία Μουνιαΐν (αρ.) και Αντούριθ (δ.) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LUIS TEJIDO)

Ο Ουζουνίδης κάποια στιγμή έπαιξε και με 5-3-2 και ο Λουτσιάνο στο φινάλε του ματς θα μπορούσε και πάλι να σκοράρει και να ισοφαρίσει τουλάχιστον για τους «πράσινους».

18378570


(Άγγιξε το γκολ στο φινάλε ο Λουτσιάνο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JAVIER ZORRILLA)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (4-4-2): Βλαχοδήμος / Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ / Καμπέσας (66 Μολίνς), Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (66 Άλτμαν) / Λουτσιάνο, Τσάβες (73 Δώνης).

Europa League – Play Off

Έστερσουντ-ΠΑΟΚ 2-0 (71,77 Γκόντος) (1-3)
ΑΕΚ-Μπριζ 3-0 (27 πεν. Χριστοδουλόπουλος, 39, 90 Σιμόες) (0-0)
Μπιλμπάο-Παναθηναϊκός 1-0 (22 Μουνιαΐν) (3-2)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ