ΣΠΟΡ

US OPEN: Εκτός τουρνουά με τραυματισμό ο Άντι Μάρεϊ, Δευτέρα η Σάκκαρη

US OPEN: Εκτός τουρνουά με τραυματισμό ο Άντι Μάρεϊ, Δευτέρα η Σάκκαρη
Ο Άντι Μάρεϊ αποσύρθηκε από το US OPEN παρά τις προπονήσεις που έκανε EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Μια ακόμη σημαντική απώλεια θα έχει το τελευταίο τουρνουά τέννις Grand Slam, που φιλοξενείται στις ΗΠΑ. Ο Άντι Μάρεϊ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το US OPEN λόγω προβλήματος τραυματισμού και πλέον Ναδάλ και Φέντερερ είναι τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Τη Δευτέρα ξεκινά η Μαρία Σάκκαρη.

Την ώρα που στο τουρνουά των γυναικών γίνεται μεγάλη μάχη με την επιστροφή και της Σαράποβα, το ταμπλό των ανδρών μοιάζει "καταραμένο" εφέτος στο US OPEN, αφού τα μεγάλα ονόματα αποσύρονται το ένα μετά το άλλο. Ο νικητής του 2016 Σταν Βαβρίνκα και ο φιναλίστ Νόβακ Τζόκοβιτς είχαν ήδη οριστικοποιήσει την απουσία τους, όπως και οι Νισικόρι, Ράονιτς.

Ο Άντι Μάρεϊ ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το τουρνουά ότι δε θα μπορέσει ούτε και αυτός να πάρει μέρος, αφού το πρόβλημα στο ισχύο του (τον ταλαιπωρεί από το Wimbledon) δεν του επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικός. Αυτό είναι το πρώτο Grand Slam που χάνει ο Μάρεϊ μετά το Roland Garros το 2013.

"Έκανα τα πάντα που θα μπορούσα να κάνω για να είμαι έτοιμος και ξεκουράστηκα αρκετές εβδομάδες μετά το Γουΐμπλεντον. Μίλησα με πολλούς ειδικούς στο συγκεκριμένο είδος τραυματισμού. Δοκίμασα να ξεκουραστώ, να αναρρώσω και να είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ εδώ. Τις τελευταίες ημέρες προπονήθηκα καλά, αλλά ξέμεινα από χρόνο. Σίγουρα, δεν θα ρίσκαρα να τραυματιστώ περισσότερο προσπαθώντας να παίξω" ήταν κάποια από τα όσα είπε ο Μάρεϊ, που άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει τώρα τη χρονιά.

Ο Άντι Μάρεϊ έχει κερδίσει μόνο το 2012 στα κορτ του Φλάσινγκ Μίντοους της Νέας Υόρκης και η απόσυρσή του άλλαξε πλέον και τα ζευγαρώματα του Τσίλιτς και του Κουέρι, που ήταν αμέσως μετά το Σκωτσέζο στην κατάταξη του τουρνουά.

Δευτέρα ξεκινά η Σάκκαρη

Μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος του πρώτου γύρου, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ολλανδέζα Μπέρτενς τη Δευτέρα (29/8) το απόγευμα (λογικά μετά τις 19.00 ω.Ελ.) στο court 9, καθώς το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο θα είναι στις 18.00 το Ριμπαρίκοβα-Τζιόρτζι για το ταμπλό των γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ