ΣΠΟΡ

Super League: Γκέλα ο Παναθηναϊκός, νίκες ΠΑΟΚ και Πανιωνίου

Super League: Γκέλα ο Παναθηναϊκός, νίκες ΠΑΟΚ και Πανιωνίου
EUROKINISSI SPORTS / ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δε κέρδισε στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή παραχωρώντας ισοπαλία 0-0 στο Λεβαδειακό. Αντίθετα ΠΑΟΚ και Πανιώνιος ήταν καλύτεροι και επιβλήθηκαν της Κέρκυρας και του Απόλλωνα.

Χωρίς κόσμο και με αρκετές απουσίες (τελευταία του Κουρμπέλη, που βγηκε από την 11άδα στο ζέσταμα λόγω ενοχλήσεων) ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλές λύσεις στο α ημίχρονο για να διασπάσει την κλειστή άμυνα του Λεβαδειακού και καλύτερη στιγμή το σουτ του Άλτμαν, που έβγαλε δύσκολα ο Επασί.

4210813


(Ο Άλτμαν με το Λουτσιάνο ήταν οι πιο κινητικοί παίκτες του Παναθηναϊκού στο α μέρος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σουτ του Μητρόπουλου πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου στο 41 σε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό στο 49 με τη 2η κίτρινη και την αποβολή του Ευαγγέλου.

4210983


(Ο Ευαγγέλου (ν.41) αποβλήθηκε με 2η κίτρινη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Λεβαδειακός με παίκτη παραπάνω θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αλλά έχασε τρεις κλασσικές ευκαιρίες στο διάστημα 70-75 και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα η Κέρκυρα με υπηρεσιακό τεχνικό απλά προσπαθούσε να αμυνθεί και ήταν απλά θέμα χρόνου πότε ο ΠΑΟΚ θα σκοράρει (11 τελικές στο α μέρος).

4210759


(Ο Πέλκας είχε δοκάρι στο α μέρος για τον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Το δοκάρι σταμάτησε στο 22 την προβολή του Πέλκα, ο Γιαννακόπουλος έκανε σημαντικές αποκρούσεις με κορυφαία στο 40 σταματώντας τον Σακχόφ από τα 2 μέτρα, όμως από το κόρνερ ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0.

4210908


(Ο Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Η Κέρκυρα αποφάσισε στο 45 να βγει σε κόντρα επίθεση καθώς ο Μαλεζάς ήταν στη γραμμή του πλαγίου για να ξαναμπεί από τραυματισμό και ο Νούνιες ξεπέρασε τον Σακχόφ, που τον ανέτρεψε. Ο Πορτογάλος με την πρώτη τελική των φιλοξενούμενων έκανε το 1-1 από το πέναλτυ.

Γρήγορα όμως ο ΠΑΟΚ είχε απάντηση πριν ολοκληρωθεί το 10λεπτο του β μέρους και ο Πέλκας με προβολή πέτυχε το 2-1, και στο 59 ο Μακ, που μόλις είχε μπει αλλαγή, το 3-1 πριν συμπληρωθεί 1 ώρα αγώνα. Ο ΠΑΟΚ απλά διαχειρίστηκε το σκορ μέχρι το τέλος.

Ο Μασούντ είχε κέφια και οδήγησε σε ένα «εκρηκτικό» ξεκίνημα τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έχοντας και σουτ στο δοκάρι (9), ενώ ο Τσόβιτς σταμάτησε σε τετ α τετ το Ντουρμισάι στο 19.

4210889


(Ο Μασούντ ήταν ο πιο δημιουργικός παίκτης του α ημιχρόνου για τον Πανιώνιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Μετά το 25 ο Απόλλωνας κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει από λάθος του Μπανανά και σουτ του Καστιγιέχος στην πλάτη του Βλάχου (διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτυ οι φιλοξενούμενοι) στο 37.

Στην κόντρα επίθεση όμως ο Χατζισαφί μπήκε ωραία από τα αριστερά και εκτέλεσε τον γκολκίπερ του Απόλλωνα με διαγώνιο σουτ για το 1-0, αποτέλεσμα ημιχρόνου.

4210956


(Ο Χατζισαφί (κ) σκόρερ του Πανιωνίου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Λάμπρου που έδωσε την ασσίστ στο 1ο γκολ ήταν αυτός, που σκόραρε ψύχραιμα στο ξεκίνημα του β μέρους, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι έχασαν και άλλες ευκαιρίες, ενώ ο Απόλλων είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Super League Σουρωτή – 2η αγωνιστική

Σάββατο 26/8
Πλατανιάς-Ξάνθη 0-2
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-2
Λαμία-Ολυμπιακός 0-1

Κυριακή 27/8
ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1 (41 Πρίγιοβιτς, 53 Πέλκας, 59 Μακ / 45+2 πεν. Νούνιες)
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 0-0
Πανιώνιος-Απόλλων 2-0 (39 Χατζισαφί, 56 Λάμπρου)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ (21.30)

Δευτέρα 28/8
ΑΕΛ-Αστέρας Τρ. (21.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ