ΣΠΟΡ

Στηρίζει τον Μπενίτεθ ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που όλοι ζητούν την απόλυσή του

Στηρίζει τον Μπενίτεθ ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που όλοι ζητούν την απόλυσή του
Reuters/ Sergio Perez Livepic

Την απόφαση να διατηρήσει στην θέση του τον Ράφαελ Μπενίτεθ αποφάσισε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, παρά την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα και την «γκρίνια» των οπαδών.

Ο ίδιος ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται να έχει ζητήσει την αποπομπή του Ισπανού τεχνικού μετά το βαρύ 0-4 από τους «μπλαουγκράνα». Κάτι που οδήγησε σε έκτακτο ΔΣ του συλλόγου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και σε Συνέντευξη Τύπου του Πέρεθ.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ τόνισε ότι εμπιστεύεται τις ικανότητες του Μπενίτεθ και έκανε λόγο για πόλεμο, που γίνεται στην ομάδα και τον ίδιο, ενώ προσπάθησε να καλύψει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. «Είναι στιγμή να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ο προπονητής έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Ο Ράφα μόλις ξεκίνησε τη δουλειά του εδώ, αφήστε τον να συνεχίζει να δουλεύει και να πετύχει τους στόχους του. Το Σάββατο μίλησα με τον προπονητή και τους παίκτες οι οποίοι τον στηρίζουν, όπως και η διοίκηση. Ο Κριστιάνο είναι ωραίος τύπος και όλα αυτά βγαίνουν για να κάνουν κακό στην ομάδα. Δεν μου είπε ποτέ πως με αυτόν τον προπονητή (σ.σ Μπενίτεθ) δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Ο Κριστιάνο είναι καλό παιδί... Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε έξι μήνες, εγώ μιλάω για το τώρα. Κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, όμως δεν μας λείπει η μαχητικότητα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν».


(Πηγή: Reuters/Juan Medina)

Σύμφωνα με τους Ισπανούς συναδέλφους, που γνωρίζουν καλά τα αποδυτήρια της «βασίλισσας», η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Μπενίτεθ είναι δεδομένη και από τα περισσότερα μέλη του ΔΣ. Γνωρίζουν όμως ότι είναι πολύ νωρίς, στο 1/3 της σεζόν για να τον διώξουν. Ιδιαίτερα ο Πέρεθ ξέρει ότι χωρίς τον Μπενίτεθ η όποια κριτική εφεξής θα πέφτει στον ίδιο.

Ρεάλ η πιο «επιτυχημένη»

Μέσα στην πίκρα τους οι οπαδοί είδαν την UEFA να ανακοινώνει, ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Champions League. Ακολουθεί η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα.

Ο υπολογισμός έχει γίνει με βάση το σύστημα βαθμολόγησης 3-1-0 και περιλαμβάνει όλα τα αποτελέσματα των ομάδων, που πήραν μέρος στους ομίλους και στα νοκ-άουτ παιχνίδια της κορυφαίας διοργάνωσης.

Επίσημα κατηγορούμενοι Μπλάτερ και Πλατινί


(Πηγή: Reuters / Arnd Wiegmann)

Στο μέτωπο της «διαφθοράς», η Επιτροπή Ηθικής της FIFA αποφάσισε να ασκήσει και επίσημα δίωξη στους Μπλάτερ και Πλατινί για την περιβόητη υπόθεση των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν καν ολοκληρωθεί η περίοδος των 90 ημέρων, κατά τις οποίες δεν είχαν δικαίωμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Θα κληθούν ως κατηγορούμενοι στην Επιτροπή δεοντολογίας και πιθανότατα να έχουμε απόφαση και πριν τα Χριστούγεννα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ