ΣΠΟΡ

Κώστας Μήτρογλου, ο απόλυτος σταρ της Μαρσέιγ (vids)

Κώστας Μήτρογλου, ο απόλυτος σταρ της Μαρσέιγ (vids)
Κώστας Μήτρογλου ο νέος σταρ της Μαρσέιγ Instagram / @olympiquedemarseille

Η μετεγγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Μαρσέιγ αποτελεί την ακριβότερη για Έλληνα ποδοσφαιριστή και το 4ετές συμβόλαιο του με τη γαλλική ομάδα, το μεγαλύτερο. Και στο γαλλικό σύλλογο όμως αντιμετώπισαν το διεθνή επιθετικό ως μία από τις κορυφαίες τους κινήσεις τα τελευταία χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή που ο Κώστας Μήτρογλου βρέθηκε στη Μασσαλία το μεσημέρι της Πέμπτης, κινητοποιήθηκαν οι οπαδοί του συλλόγου. Άλλωστε η πόλη έχει ελληνικές ρίζες και η παρουσία του στην Ολυμπίκ (τον Ολυμπιακό της Μασσαλίας) αντιμετωπίστηκε με θετικό τρόπο.

1mitrogloumarseille1


(Ο Μήτρογλου με τη φανέλλα της Μαρσέιγ - Πηγή: Instagram / @olympiquedemarseille)

Το καλώς όρισες του συλλόγου στον Μήτρογλου ήταν και στα Ελληνικά.

Οι διαπραγματεύσεις της Μαρσέιγ με την Μπενφίκα κράτησαν παραπάνω από όσο αρχικά υπολογιζόταν, καθώς τα ρεπορτάζ ήθελαν να υπάρχει μια κατ αρχήν συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές. Τελικά η ανακοίνωση του συλλόγου έγινε λίγα λεπτά πριν τη λήξη της διορίας για το Γαλλικό πρωτάθλημα.

Δεν είναι όμως μόνον η καταγωγή του Μήτρογλου αλλά και τα γκολ που έχουν ενθουσιάσει τους ανθρώπους της Μαρσέιγ, που προσπάθησαν πολύ για να αποκτήσουν τον Έλληνα επιθετικό. Το βίντεο αφιέρωμα που του ετοίμασαν έχει πολλά τέρματα του με τον Ολυμπιακό και την Μπενφίκα, και έναν ευρηματικό τίτλο: "να φοβάστε το μούσι!"

Ο Κώστας Μήτρογλου παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής στους δημοσιογράφους, και ήταν πολύ άνετος.

"Έχω μεγάλο σεβασμό για το κλαμπ. Είναι ο μόνος Γαλλικός σύλλογος που έχει κατακτήσει το Champions League. Το ρόστερ είναι πολυ ποιοτικό με ποδοσφαιριστές εξαιρετικούς, όπως ο Παγιέ, ο Τοβέν, ο Ρεμί και ο Αντετνούρ. Έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι σε γήπεδα με πίεση και ανυπομονώ να παίξω στο Βελοντρόμ".

1mitrogloumarseille2


(Ο Μήτρογλου μίλησε στους δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής - Πηγή: Instagram / @olympiquedemarseille)

Ο Μήτρογλου δεν έχει πάρει ακόμη νούμερο, αλλά λογικά και στη Μαρσέιγ θα φορά το νούμερο 9, που δεν ανήκει σε κάποιον ποδοσφαιριστή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ