ΣΠΟΡ

Diamond League: Κράτησε το «διαμάντι» και στις Βρυξέλλες η Κατερίνα Στεφανίδη

Diamond League: Κράτησε το «διαμάντι» και στις Βρυξέλλες η Κατερίνα Στεφανίδη
Νικήτρια στο Diamond League η Κατερίνα Στεφανίδη ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STEPHANIE LECOCQ

Η Κατερίνα Στεφανίδη δε χάνει από καμμία αντίπαλο της στο επί κοντώ και το απέδειξε και στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες. Με άλμα στα 4.85 ήταν πρώτη και διατήρησε το "διαμάντι" για 2η σερί σεζόν και 3η συνολικά για την Ελλάδα (το 2015 νικήτρια ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου).

Με τους κανονισμούς να έχουν αλλάξει εφέτος και το έπαθλο να το παίρνει ο νικητής του τελικού του αγωνίσματος, ο ανταγωνισμός για την Κατερίνα Στεφανίδη ήταν μεγάλος. Ιδιαίτερα μετά το γεγονός ότι ξεκίνησε μεν επιτυχημένα στα 4.65, απέτυχε όμως στην 1η προσπάθεια στα 4.75, που η Σάντι Μόρις είχε περάσει.

18410603


(Η Σάντι Μόρις πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει στα 4.75 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STEPHANIE LECOCQ)

Η Στεφανίδη δεν καταλαβαίνει από πίεση και στα 4.85 έδειξε την ανωτερότητα της, περνώντας με το 1ο άλμα, την ώρα που η Αμερικανίδα είχε 3 αποτυχημένα. Αφού εξασφάλισε τη νίκη και το "διαμάντι", η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιχείρησε και πάλι για το πανελλήνιο ρεκόρ στα 4.92.

18410704


(Με την Ελληνική σημαία πανηγύρισε η Κατερίνα Στεφανίδη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STEPHANIE LECOCQ)

Πρότι δεν το πέτυχε πανηγύρισε χαρούμενη την επιτυχία της, αγκαλιά με την Ελληνική σημαία όπως σε κάθε της αγώνα. Αυτή ήταν η 14η νίκη της Στεφανίδη στη σεζόν (15η εάν υπολογίσουμε ότι ήταν η καλύτερη και στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος).

18410748


(Όλοι οι νικητές - και η Στεφανίδη - του εφετινού Diamond League - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JULIEN WARNAND)

Η Μόρις συμβιβαστηκε με τη 2η θέση καθώς ισοβάθμισε με την Καναδή Νιούμαν στα 4.75, είχε όμως λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ