ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πόλο νεανίδων: Στον τελικό η Ελλάδα, 7-6 την Ολλανδία στον ημιτελικό

Παγκόσμιο πόλο νεανίδων: Στον τελικό η Ελλάδα, 7-6 την Ολλανδία στον ημιτελικό
Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης η εθνική Νεανίδων KOE.ORG.GR

Αφού απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια, ομάδα των ΗΠΑ, η εθνική νεανίδων στο πόλο έκανε και το επόμενο βήμα. Νίκησε σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό την Ολλανδία με 7-6 και θα παίξει αύριο Σάββατο (20.00) στο Βόλο στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος FINA. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση των Νέων.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 στην πρώτη περίοδο από τις Ολλανδέζες. Με διαδοχικά τέρματα της Ξενάκη η εθνική ομάδα ξαναμπήκε στο ματς και έκλεισε το ημίχρονο πίσω στο σκορ με 4-3.

Στο τρίτο 8λεπτο η Ελληνική άμυνα εγκλώβισε τις οράνιε, που σημείωσαν ένα μόνο γκολ και η Ελλάδα προηγήθηκε 6-5 για πρώτη φορά με την Πρωτόπαππα, 2 λεπτά πριν τη λήξη. Η Ολλανδία έκανε γρήγορα στην τελευταία περίοδο το 6-6, όμως η Σταματοπούλου έκανε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ. Το γκολ της Ελευθεριάδου 3.44 πριν το τέλος του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ η Ελληνίδα γκολκίπερ κράτησε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό με απόκρουση σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω.

1 dad4f


(Τα κορίτσια της εθνικής νεανίδων - Πηγή: KOE.ORG.GR)

Είναι η 2η φορά, μετά το χρυσό μετάλλιο στην Πράγα το 1997, που η εθνική νεανίδων θα διεκδικήσει μετάλλιο σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, ενώ το 2013 ήταν στην 3η θέση. Αντίπαλος της θα είναι η Ρωσία, που επιβλήθηκε της Ισπανίας (2η τόσο το 2013 όσο και το 2015 στα π.πρωταθλήματα, που φιλοξένησε ο Βόλος, χάνοντας από τις ΗΠΑ) με ανατροπή στην τελευταία περίοδο και σκορ 9-6.

Τα γκολ της εθνικής: Ξενάκη 3, Πρωτόπαππα 2, Ελ. Πλευρίτου, Ν. Ελευθεριάδου

Τα 8λεπτα: 0-2, 3-4 (3-2), 6-5 (3-1), 7-6 (1-1)

(Δείτε εδώ όλο τον συναρπαστικό ημιτελικό)

greece vs south africa 12 13912


(Το 2ο χρυσό στην ιστορία θα διεκδικήσει η εθνική νεανίδων - Πηγή: KOE.ORG.GR)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ