ΣΠΟΡ

US OPEN: Η συγκλονιστική ιστορία της «νέας βασίλισσας» Σλόαν Στίβενς (vid)

US OPEN: Η συγκλονιστική ιστορία της «νέας βασίλισσας» Σλόαν Στίβενς (vid)
Η απίστευτη ιστορία της νικήτριας του US OPEN 2017 Σλόαν Στίβενς ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOHN G. MABANGLO

Λϊγες ώρες πριν τον τελικό των ανδρών ανάμεσα στο Ναδάλ και το Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον, που θα ρίξει αυλαία στο US OPEN 2017, όλοι ασχολούνται και σήμερα με τη Σλόαν Στίβενς. Η ιστορία της νικήτριας στο απλό γυναικών, που βρέθηκε στην κορυφή μετά από σοβαρό χειρουργείο τον Ιανουάριο, έχει συγκινήσει τον κόσμο του τέννις.

Οι διοργανωτές δεν θα μπορούσαν παρά να ετοιμάσουν ένα βίντεο για την 24χρονη Αμερικανίδα τεννίστρια, που βρέθηκε και πάλι στην ελίτ του γυναικείου τέννις, με τη νίκη της 2-0 σετ επί της Κις. Και όμως η Στίβενς ήταν ανενεργή για ένα χρόνο και τον περασμένο Ιανουάριο έκανε σοβαρό χειρουργείο. Το κάταγμα κόπωσης που την υποχρέωσε να αποσυρθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Αμερικανικό OPEN, αντιμετωπίστηκε με επέμβαση.

16809494


(Το Wimbledon του 2016 ήταν το τελευταίο τουρνουά, που αγωνίστηκε η Στίβενς πριν τον τραυματισμό της - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GERRY PENNY)

https://www.instagram.com/p/p

Από τα πρώτα βήματα στο νοσοκομείο, την προπόνηση στην καρέκλα και την ενασχόληση της με τη δημοσιογραφία (ήταν ρεπόρτερ αγώνων, όσο δε μπορούσε να παίξει), όλο αυτό το διάστημα, που ήταν εκτός αγώνων, η Σλόαν Στίβενς έδειξε πρωτοφανές πείσμα και θέληση να επανέλθει. Το 2013 είχε ανεβεί στο ν. 11 και το καλοκαίρι ξεκίνησε να παίζει και πάλι τέννις από το ν.934...

https://www.instagram.com/p/p
18443971


(Αποφασισμένη επέστρεψα στα κορτ η Στίβενς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PETER FOLEY)

Αυτό δεν την εμπόδισε να αποκλείσει στην πορεία της μεγάλα ονόματα του τέννις (4 αθλήτριες του top-30) και να παίξει στον τελικό με την Κις: την Ιταλίδα Βίντσι (2-0), τη Σλοβάκα Τσιμπούλκοβα (2-1), την Αυστραλέζα Μπάρτι (2-0), τη Γερμανίδα Γκέργκες (2-1), τη Λετονή Σαβαστόβα (2-1) και τη Βένους Γουίλιαμς (2-1).

https://www.instagram.com/p/p

Η διάδοχος της Σερένα

Στα 24 της η Σλόαν Στίβενς θα βρεθεί και πάλι στο τοπ-20 (λογικά στο ν17) και με τη νίκη της στο τουρνουά εισέπραξε τη μεγαλύτερη αμοιβή, που έχει δοθεί ποτέ σε αθλήτρια: τα 3,7 εκατ. $ θα τη βοηθήσουν πλέον να προετοιμαστεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

18445848


(Με το τρόπαιο του US OPEN - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOHN G. MABANGLO)

Στο πρόσωπο της Στίβενς όλοι βλέπουν τη διάδοχο της Σερένα Γουίλιαμς. Πεισματάρα και αποφασιστική κατάφερε να επανακάμψει και να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια.

https://www.instagram.com/p/p

Ο φακός τη λατρεύει και όλες οι φωτογραφίες της γίνονται ανάρπαστες από τους θαυμαστές της. Πιο θηλυκή και σέξι από τη Σερένα, είναι το αντίπαλο δέος της Μαρίας Σαράποβα.

https://www.instagram.com/p/p

Και όπως κάθε καλή σταρ, απασχολεί και τα Media με τη σχέση της. Ο Τζόζι Άλτιντορ ήταν το παιδί θαύμα των προηγούμενων χρόνων στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο. Στη Βιγιαρεάλ και την ΑΖ σκόραρε κατά βούληση και δοκίμασε την τύχη του και στην Premier, δίχως όμως να τα καταφέρει. Πλέον αγωνίζεται στο MLS και συνεχίζει να αποτελεί στα 27 του παίκτη της εθνικής.

18282604


(Με τη φανέλα της εθνικής ΗΠΑ ο Άλτιντορ (ν.27) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOHN G. MABANGLO)

Κυρίως όμως βρίσκεται στο πλευρό της Στίβενς, σε ένα ζευγάρι που αγαπούν οι κοσμικές στήλες, χωρίς όμως να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

https://www.instagram.com/p/p

Η Σλόαν Στίβενς βρίσκει στήριγμα πάντοτε στην αγκαλιά της αγαπημένης της μητέρας Σίμπιλ Σμιθ. Της πρώτης Αφοραμερικανίδας κολυμβήτριας, που συμεπριελήφθηκε στην ελίτ της των Πανεπιστημίων.

https://www.instagram.com/p/p

Και βέβαια από ψηλά θα την καμαρώνει και ο πατέρας της Τζον. Ένα τραγικό δυστύχημα με το αυτοκίνητο την παραμονή του US OPEN του 2009 του στέρησε τη ζωή. Η απώλεια του σε ηλικία 16 ετών σημάδεψε τη Σλόαν, που παραμένει ευαίσθητη και προσπαθεί να τον τιμήσει με την προσπάθεια της στα κορτ.

18445305


(Η μεγάλη επιστροφή της Στίβενς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DANIEL MURPHY)

Ναδάλ vs Άντερσον

Στους άνδρες ο Ράφα Ναδάλ είναι ο μόνος που επιβίωσε από τη "σφαγή" των μεγάλων στο τουρνουά και θα διεκδικήσει το 3ο τρόπαιο στο Φλάσινγκ Μίντοους. Απέκλεισε στον ημιτελικό τον Ντελ Πότρο, που είχε με τη σειρά του βγάλει εκτός το Φέντερερ.

Αντίπαλος του ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον από το ν.31. Πεισματάρης, έβγαλε εκτός στα προημιτελικά τον Κουέρι και στον ημιτελικό απέτρεψε τον Ισπανικό εμφύλιο νικώντας τον Καρένιο Μπούστα. Χωρίς άγχος θα αγωνιστεί στον πρώτο του τελικό Grand Slam.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ