ΣΠΟΡ

Super League: Έπιασε κορυφή η ΑΕΚ, ουραγός ο Παναθηναϊκός

Super League: Έπιασε κορυφή η ΑΕΚ, ουραγός ο Παναθηναϊκός
Με 4 γκολ επί της ΑΕΛ, κορυφή στη βαθμολογία η ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Με άνετο 4-0 επί της ΑΕΛ, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το Χ του Ολυμπιακού και βρέθηκε και εκείνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά από 3 ματς στο πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή. Μαζί τους είναι ο Πανιώνιος, που είχε απώλεια στο γήπεδο του με τον Παναιτωλικό. Αντίθετα τελευταίος χωρίς βαθμό έμεινε ο Παναθηναϊκός, που έχασε στην Κέρκυρα.

4άρα σε προπόνηση

Δυστυχώς η εικόνα της ΑΕΛ δεν ήταν αντάξια του ονόματος και της ιστορίας του συλλόγου και στο ΟΑΚΑ κατέβηκε για να παίξει παθητικά (όχι απλά αμυντικά). Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το 90λεπτο με μια στραβοκλωτσιά του Ρέντζα να καταγράφεται τελική προσπάθεια.

4222946


(Ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος (ν.20) από τους πιο σοβαρούς παίκτες σε όλο το ματς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η ΑΕΚ μπήκε σοβαρή στο ματς και το εντυπωσιακό γρήγορο γκολ του Μάνταλου με ψαλιδάκι, ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο, στην αρχή ενός δύσκολου αγωνιστικού προγράμματος.

Ήταν θέμα χρόνου να νικηθεί για 2η φορά ο Μπόζοβιτς, που έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις. Όμως στο 34 ο Λιβάγια με κίνηση σέντερ στο μπάσκετ ρόλαρε το κορμί του και έστρωσε το εύκολο 2-0 στην κενή εστία για τον Κλωναρίδη.

4223046


(Ο Λιβάγια δίνει έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ανόητη αποβολή του Αγκάνοβιτς στο 48, που έριξε αγκωνιά στο Βράνιες, τρία λεπτά αφότου μπήκε στο ματς, μπροστά στον 4ο διαιτητή στο κέντρο απλοποίησε τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Δυστυχώς η ΑΕΚ για ένα 20λεπτο δεν έδειξε σωστή νοοτροπία και πολλοί παίκτες της έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, δίχως πλάνο και σχέδιο. Όλοι στο γήπεδο περίμεναν την είσοδο του Αραούχο.

4223347


(Επιστροφή στην Ελλάδα με γκολ ο Αραούχο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Αργεντινός πάτησε χορτάρι στο 76, εν μέσω «ευθυμίας» από το 3ο γκολ με σουτ του Μπακασέτα (και αυτός αλλαγή) και μέσα σε 15 λεπτά ο Αραούχο σκόραρε με κεφαλιά και έκανε 2-3 κινήσεις αποδεικνύοντας πως παίζεται η θέση του φορ.

Έχασε στην Κέρκυρα, φωνάζει για διαιτησία ο Παναθηναϊκός

Στην Κέρκυρα το ματς ξεκίνησε με μια καθοριστική φάση στο 11: ο Τσάβεζ έφυγε σε κόντρα επίθεση και ο αμυντικός των γηπεδούχων Γρομητσάρης τον έπιασε από τη μέση (όχι παρατεταμένα πάντως). Ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν κατελόγισε φάουλ (που θα ήταν και κόκκινη κάρτα, καθώς ήταν σε προφανή θέση για γκολ) και οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

4223411


(Η επίμαχη φάση του μαρκαρίσματος στον Τσάβες - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο 17 αντίθετα, ο διαιτητής σωστά κατελόγισε πέναλτυ με την μπάλα να βρίσκει το απλωμένο χέρι του Κουρτουμπή και ο Επστάιν ευστόχησε (όπως και πέρυσι) για το 1-0. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και 2ο γκολ, αλλά ο Παμλίδης είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

4223438


(Ο Επστάιν ευστοχεί στο πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Από το 30 μέχρι το 45 ο Παναθηναϊκός εμφάνισε καλύτερο πρόσωπο και έχασε ευκαιρίες να ισοφαρίσει με τον γκολκίπερ Γιαννακόπουλο (πρώην του Παναθηναϊκού) να σταματά σε τετ α τετ τον Χίλεμαρκ στο 32.

Όμως ο Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός, δίχως ανάπτυξη από τα άκρα και μόνο τον Τσάβεζ να δημιουργεί βγαίνοντας σε ρόλο εξτρέμ. Αντίθετα η Κέρκυρα θα μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς, αλλά ο Βλαχοδήμος σταμάτησε τον Επστάιν σε τετ α τετ στο ξεκίνημα του β μέρους.

4223485


(Προβληματισμένος ο Ουζουνίδης από την εικόνα της ομάδας του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Ουζουνίδης άλλαξε τους Μουνιέ, Λουτσιάνο με Καμπέσας, Άλτμαν, ενώ ρίσκαρε στο φινάλε και με την είσοδο του Μολίνς (παίζοντας με 2 φορ), αλλά είδε τους παίκτες του να φτιάχνουν μόνον μία κλασσική ευκαιρία, με την κεφαλιά του αφύλακτου Καμπέσας από τα 7 μέτρα να περνά άουτ. Ο Παναθηναϊκός ζητά και πέναλτυ στο τέλος του ματς, σε προσπάθεια του Καμπέσας, που σουτάρει και στη συνέχεια τον βρίσκει ο Σοϊλέδης.

1 4223500


(Το μαρκάρισμα του Σοϊλέδη στον Καμπέσας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

4223468


(Πολλά παράπονα του Παναθηναϊκού από το διαιτητή Παπαδόπουλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Κέρκυρα πήρε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός (λόγω του -2) είναι πλέον ουραγός χωρίς ακόμη βαθμό (έχει δύο ισοπαλίες).

Έχασε την ευκαιρία ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος ήταν η μόνη ομάδα, που μπορούσε να κάνει το 3 στα 3, υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό και να βρεθεί μόνος πρώτος στην βαθμολογία, όμως το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν κακό.

4222886


(Ο Μασούντ ανοίγει το σκορ με πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Μασούντ ευστόχησε στο πέναλτυ, που κέρδισε ο ίδιος από το Μόρα, όμως η άμυνα των κυανέρυθρων δεν αντέδρασε σωστά σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις των Αγρινιωτών και ο Ντιέγκο Λόπες διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

4222901


(Η ισοφάριση του Παναιτωλικού με καρφωτή κεφαλιά του Ντιέγκο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

1-1 έληξε και το ματς στη Λιβαδειά, με τον Πλατανιά να κρατά τη νίκη μέχρι το 90 (γκολ ο Μπούτνικ), αλλά ο Παύλος Μητρόπουλος λύτρωσε τους γηπεδούχους στο φινάλε του παιχνιδιού.

4223334


(Τα συγχαρητήρια στον Μητρόπουλο (ν.82) από τους συμπαίκτες του στο Λεβαδειακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Πανιώνιος έχουν από 7 βαθμούς, Ξάνθη και ΠΑΣ είναι στους 5, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 4 με ματς λιγότερο (αυτό με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη).

Super League Σουρωτή – 3η αγωνιστική

Σάββατο 9/9
Αστέρας Τρ.-Λαμία 1-3
Ατρόμητος –ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1

Κυριακή 10/9
Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1-1 (56 πεν Μασούντ / 67 Ντιέγκο Λόπεζ)
ΑΕΚ-ΑΕΛ 4-0 (4 Μάνταλος, 34 Κλωναρίδης, 74 Μπακασέτας, 86 Αραούχο)
Λεβαδειακός-Πλατανιάς 1-1 (90 Μητρόπουλος / 57 Μπούτνικ)
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-0 (18 πεν. Επστάιν)

Δευτέρα 11/9
Απόλλων-ΠΑΟΚ (19.30)

Super League Σουρωτή – 4η αγωνιστική

Σάββατο 16/9
Λεβαδειακός-Ξάνθη (16.00)
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (18.15)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. (20.30)

Κυριακή 17/9
Παναθηναϊκός-Απόλλων (16.00)
ΑΕΛ-Ατρόμητος (18.15)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (18.15)
Λαμία-ΑΕΚ (20.30)

Δευτέρα 18/9
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (19.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ