ΣΠΟΡ

Μέσι εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο: η «κόντρα» συνεχίζεται

Μέσι εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο: η «κόντρα» συνεχίζεται
Το δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο και πάι στο προσκήνιο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / QUIQUE GARCIA

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League αναζωπύρωσε την αγωνιστική μονομαχία του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο: αμφότεροι σημείωσαν από δύο γκολ και οι θαυμαστές τους ετοίμασαν τα σχετικά αφιερώματα, για το ποιος είναι καλύτερος.

Η αφορμή δόθηκε από το γεγονός ότι ο Μέσι δεν είχε σκοράρει ποτέ εις βάρος του Μπουφόν και τα κατάφερε την Τρίτη με δύο γκολ. Κάτι που είχε πετύχει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο λίγους μήνες πριν, στον τελικό του Champions League.

1mesivscristiano


(Η αιώνια κόντρα Μέσι-Κριστιάνο συνεχίζεται - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREU DALMAU - YOAN VALAT)

24 ώρες μετά τον Αργεντινό, ο CR7 έμοιαζε να θέλει να απαντήσει: σκόραρε και αυτός δύο φορές κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και κυνήγησε το χατ-τρικ με λύσσα. Την ώρα μάλιστα που είναι τιμωρημένος στο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να αγωνιστεί (με τη Ρεάλ να έχει απώλειες), ενώ ο Μέσι σκοράρει και οδηγεί στην κορυφή την Μπαρτσελόνα στο ξεκίνημα.

17366435


(Οι δύο κορυφαίοι παίκτες του κόσμου μπήκαν με φόρα στο Champions League - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 107 γκολ σε 141 αγώνες του Champions League, ενώ ο Μέσι έχει 96 σε 116. Ο Αργεντινός σκοράρει λίγο πιο συχνά (1 γκολ σε κάθε 100 λεπτά) σε σχέση με τον Πορτογάλο (1/114). Και έχει περισσότερες φορές βάλει από δύο γκολ – 30 – έναντι των 27 του CR7.

16461482


(Κριστιάνο και Μέσι πρώτοι σκόρερς στην ιστορία της Ρεάλ Μ. και της Μπαρτσελόνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA)

Τα νούμερα αυτά ανατρέπονται στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Και οι δύο έχουν πλέον περάσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς στην ιστορία των δύο τεράστιων συλλόγων. Ο Κριστιάνο έχει σημειώσει λιγότερα γκολ από το Μέσι (285 έναντι 354), αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα.

Ο Κριστιάνο βάζει γκολ σχεδόν κάθε 84 λεπτά, ενώ ο Λίο βρίσκει στόχο κάθε 98 αγωνιστικά λεπτά. Η σύγκριση συνεχίζεται στα πεπραγμένα τους στο Κύπελλο Ισπανίας και στους αγώνες των εθνικών ομάδων.

14693941


(Στο κυνήγι των γκολ και με τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων Κριστιάνο και Μέσι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOSÉ SENA GOULÃO)

μεσι εναντιον κριστιανο

Η ετυμηγορία του Μπουφόν

Οι φανατικοί έχουν την δική τους άποψη για το ποιος είναι ο καλύτερος. Την αλήθεια όμως μάλλον την μετέφερε ο ίδιος ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, μετά τα δύο γκολ που δέχθηκε και από τον Μέσι.

«Στη Γιουβέντους είμαστε αρκετά τυχεροί που αντιμετωπίζουμε πρωταθλητές όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο και πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει πραγματικά αυτό, καθώς στην Ιταλία λείπει η αντίληψη του επιπέδου τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ