ΣΠΟΡ

Αντίστροφη μέτρηση για το «Απέραντο Γαλάζιο» (vids)

Αντίστροφη μέτρηση για το «Απέραντο Γαλάζιο» (vids)
Η Αμοργός υποδέχεται το "Απέραντο Γαλάζιο" και τους πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης

Η Αμοργός μετρά αντίστροφα για τον μεγάλο καταδυτικό αγώνα, Authentic Big Blue, που ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου. Στα νερά που έγραψαν κινηματογραφική ιστορία οι πρωταγωνιστές του Λυκ Μπεσόν στο «Απέραντο Γαλάζιο», κορυφαίοι αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης θα ακολουθήσουν την πορεία τους στα βάθη του Αιγαίου.

Οι συμμετοχές για τον πρώτο διεθνή αγώνα, που θα φιλοξενήσει η Αμοργός έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στην κατάδυση, αλλά και πρωταγωνιστές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους εκεί που βούτηξαν ο «Ζακ Μαγιόλ» και ο «Έντσο Μολινάρι».

Poster


(Το επίσημο πόστερ των αγώνων )

Η ταινία άλλωστε αποτέλεσε για πολλούς από αυτούς πηγή έμπνευσης για να ασχοληθούν με την ελεύθερη κατάδυση. Ο Ισπανός Miguel Lozano, ο Ελβετός Pascal Berger και η Ουκρανή Nataliia Zharkova έχουν κατακτήσει παγκόσμιους τίτλους και ήταν οι τελευταίοι, που πήγαν στο όμορφο νησί των Κυκλάδων.

DSC 1141


(Λοθάνο, Μπέργκερ και Ζουρκόβα στην Αμοργό για τους αγώνες κατάδυσης - Πηγή: amorgos-news)

(Πηγή: You Tube / Miguel Lozano)

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, σπουδαίοι αθλητές των καταδύσεων (Memo Arikok-Τουρκία, Kerry Hollowell και Mandy Sumner-ΗΠΑ, Homar Leuci-Ιταλία) βούτηξαν για πρώτη φορά στα νερά της Αγίας Άννας, το μέρος των γυρισμάτων της ταινίας και τον τόπο που θα φιλοξενήσει και τον αγώνα από τις 18-24 Σεπτεμβρίου.

(Πηγή: You Tube / Nataliia Zharkova)

ABB Program


(Το πρόγραμμα των αγώνων)

Παράλληλα με τους αγώνες θα τρέχει και η εβδομάδα γαστρονομίας στην Αμοργό, ώστε όλοι να γνωρίσουν από κοντά την κυκλαδίτικη φιλοξενία και τις γεύσεις του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ