ΣΠΟΡ

Αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό, χωρίς λύση στο ραντεβού Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου

Αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό, χωρίς λύση στο ραντεβού Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου
Δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το PAO Foundation ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε αδιέξοδο κατέληξε το 2ο ραντεβού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο σχετικά με το PAO Foundation και την τύχη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αιτία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το "άνοιγμα" της ΠΑΕ και τα παραπάνω χρέη σχετικά με τους αρχικούς υπολογισμούς.

Στο ραντεβού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Γιάννη Αλαφούζου διαπιστώθηκε ότι τα χρέη ήταν πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτά που αρχικά οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει: από τα 25 εκατ. € πάνω από 50 αυτή την χρονική στιγμή και με επιπλέον δεσμεύσεις για το μέλλον.

13937343


(Τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν η αιτία του "ναυαγίου" στις συζητήσεις με το Γιάννη Αλαφούζο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νεά πρόταση της πλευράς Γιαννακόπουλου δεν έγινε αποδεκτή από το Γιάννη Αλαφούζο και πλέον το project PAO Foundation δε θα προχωρήσει.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος...

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος

18102458


(Επιστροφή στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ για τον Παναθηναϊκό Superfoods ο στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ