ΣΠΟΡ

Authentic Big Blue: Η καλύτερη αρχή στους αγώνες κατάδυσης στην Αμοργό

Authentic Big Blue: Η καλύτερη αρχή στους αγώνες κατάδυσης στην Αμοργό
Μαγεία στο "Απέραντο Γαλάζιο" της Αμοργού από τους αθλητές του διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΔΙΑΡΗΣ

Στην Αμοργό κτυπά από τη Δευτέρα η καρδιά του «Απέραντου Γαλάζιου». Στα χνάρια της μυθικής ταινίας του Λυκ Μπεσόν, οι ξένοι και Έλληνες αθλητές των πρώτων διεθνών αγώνων ελεύθερης κατάδυσης, Authentic Big Blue, έχουν κάνει σπουδαίες επιδόσεις στα νερά του Αιγαίου.

Κάτω από το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, στα νερά της Αγίας Άννας και υπό το βλέμμα του «Ζακ Μαγιόλ»-ηθοποιού Ζαν Μαρκ Μπαρ οι αθλητές προσφέρουν έναν εξαιρετικό αγώνα ελεύθερης κατάδυσης.

1 Lozano 3


(Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μιγκέλ Λοθάνο - Πηγή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΔΙΑΡΗΣ)

Ήδη οι τρεις πρώτες ημέρες του αγώνα Authentic Big Blue έχουν σπουδαίες επιδόσεις και ρεκόρ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Miguel Lozano στο αγώνισμα της ελεύθερης βύθισης (FIM) καταδύθηκε στα 100 μέτρα, ενώ κορυφαία ήταν και η επίδοση του Ιταλού πρωταθλητή Homar Leuci που έκανε βουτιά στα 100 μέτρα στο αγώνισμα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT).

1 Leuci


(Ο Ιταλός πρωταθλητής Ομάρ Λεούτσι - Πηγή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΔΙΑΡΗΣ)

Από τους Έλληνες ο Γιάννης Κοθωνίδης σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) με επίδοση 66 μέτρα. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος που πρόσφατα κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα στάθερα βάρη με πέδιλα (CWT), έκανε επιτυχημένη βουτιά στο ίδιο αγώνισμα στα 86 μέτρα.

1 Kothonidis 1


(Ο Γιάννης Κοθωνίδης ξεκινά την προσπάθειά του - Πηγή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΔΙΑΡΗΣ)

Εθνικό ρεκόρ και για την Κύπρια Μαρία Σίττη στα 48 μέτρα στην κατηγορία σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT), ενώ δύο ρεκόρ Τουρκίας είχαμε από το Mehmer Arikok (σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF)- 53 μέτρα) και τη Fatma Uruk (ελεύθερη βύθιση (FIM)-40 μέτρα).

1 Papadopoulos 1


(Εντυπωσιακή υποβρύχια λήψη του Χρήστου Παπαδόπουλου - Πηγή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΔΙΑΡΗΣ)

Η διοργάνωση του Authentic Big Blue θα κορυφωθεί με το αγώνισμα της στατικής άπνοιας (Πέμπτη 21/9 στην πισίνα του Aqua Petra στον Άγιο Παύλο) και θα ολοκληρωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Εκτός από τον Jean – Marc Barr στην Αμοργό βρίσκεται και ο ηθοποιός Gregory Forstner που υποδύθηκε στην ταινία τον Έντσο Μαγιόρκα σε νεαρή ηλικία.

https://www.instagram.com/p/p

(Περισσότερες λεπτομέρειες: http://authenticbigblue.com/, https://www.facebook.com/authenticbigblue/, https://www.instagram.com/authenticbigblue/ )

ΔΗΜΟΦΙΛΗ