ΣΠΟΡ

Δ. Γιαννακόπουλος:«Εξάντλησα κάθε περιθώριο, έχω ήσυχη την Παναθηναϊκή μου συνείδηση»

Δ. Γιαννακόπουλος:«Εξάντλησα κάθε περιθώριο, έχω ήσυχη την Παναθηναϊκή μου συνείδηση»
Νέα τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με επίσημη τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ότι τα χρέη του συλλόγου είναι απαγορευτικά για οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση από την πλευρά του, μετά τα δεδομένα από τη χθεσινή ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Απευθυνόμενος στον κόσμο του συλλόγου, ο κύριος Γιαννακόπουλος ενημέρωσε ότι δεν έχει βρεθεί κανείς άλλος "επώνυμος Παναθηναϊκός" να προσφέρει έστω και ένα ευρώ στην προσπάθεια, που εξήγγειλε. Δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του, ότι εξάντλησε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του για να βρεθεί λύση και κάλεσε για μια ακόμη φορά, να ειπωθεί δημόσια από το Γιάννη Αλαφούζο, ποιος είναι ο άνθρωπος, που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση το σύλλογο.

18102458


(Τον κόσμο του Παναθηναϊκού ενημέρωσε για 2η φορά τον κόσμο του Παναθηναϊκού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.

Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση...

Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση.

Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα.

Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών.

Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση.

Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό!

Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα «σημεία ζωής».

Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ.

Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του...

Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ