ΣΠΟΡ

Αντιπαράθεση Ντόναλντ Τραμπ - Γουόριορς, επίθεση από Λεμπρόν

Αντιπαράθεση Ντόναλντ Τραμπ - Γουόριορς, επίθεση από Λεμπρόν
Η παραδοσιακή επίσκεψη στο Λευκό Οίκο προκάλεσε αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ντόναλντ Τραμπ (φώτο) και το NBA REUTERS / JONATHAN ERNST

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και τους πρωταθλητές του NBA, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, για την παραδοσιακή επίσκεψη στο Προεδρικό μέγαρο. Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις των παικτών της ομάδας, ότι δεν έχουν διάθεση να επισκεφθούν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε με σε επιθετικό τόνο. Επίθεση στον Αμερικανό Πρόεδρο εξαπέλυσε και ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Από το 1865 είναι παράδοση οι πρωταθλητές στα μεγάλα σπορ της Αμερικής να επισκέπτονται το Λευκό Οίκο και τον Αμερικανό Πρόεδρο, όμως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και οι θέσεις του κυρίως στο ρατσιστικό πρόβλημα στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει προβλήματα.

2016 11 10T201707Z 1034349338 S1AEUMBZIHAA RTRMADP 3 USA OBAMA CAVALIERS


(Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την φανέλα των Καβαλίερς πέρυσι - Πηγή: REUTERS / KEVIN LAMARQUE)

Ο Στεφ Κάρι τον περασμένο Ιούνιο είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα ήταν θεμιτή μια τέτοια επίσκεψη.

2017 06 15T210400Z 217990439 RC17C4EA1270 RTRMADP 3 NBA


(Ο Στεφ Κάρι αρνήθηκε να πάει στο Λευκό Οίκο - Πηγή: REUTERS / KYLE TERADA-USA TODAY Sports TPX IMAGES OF THE DAY)

Στη Media Day των πρωταθλητών την Παρασκευή, ο αρχηγός των Γουόριορς δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να παρευρεθεί. Ο Κάρι τόνισε ότι αυτή θα είναι η εισήγησή του στην ομάδα, και οι περισσότεροι συμπαίκτες του τάχθηκαν στο πλευρό του.

2017 09 15T141659Z 1049811931 RC1BEBD58260 RTRMADP 3 USA TRUMP


(Οργισμένη αντίδραση του Προέδρου Τραμπ στον Κάρι και του Γουόριορς - Πηγή: REUTERS / CARLOS BARRIA)

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αντέδρασε σήμερα με ένα οργισμένο μήνυμα στο Twitter αποσύροντας την πρόσκλησή του: "το να πηγαίνεις στο Λευκό Οίκο πρέπει να θεωρείται μεγάλη τιμή για μια πρωταθλήτρια ομάδα. Εφόσον ο Στεφ Κάρι διστάζει, τότε αποσύρω την πρόσκληση".

Δριμύτατη επίθεση στον Τραμπ ο Λεμπρόν

Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο τελευταίος αρχηγός ομάδας του NBA, που βρέθηκε στο πλευρό Αμερικανού Προέδρου, του Μπαράκ Ομπάμα, τάχθηκε υπέρ του Κάρι, σχεδόν υβρίζοντας τον Αμερικανό Πρόεδρο.

"Αν δεν κατάλαβες ήδη είπε ότι δεν θα πήγαινε, επομένως δεν υφίσταται πρόσκληση. Το να βρεθείς στο Λευκό Οίκο ήταν μια μεγάλη τιμή, μέχρι που εμφανίστηκες εσύ!"

2016 11 10T210345Z 1280889793 S1AEUMCDLXAA RTRMADP 3 USA OBAMA CAVALIERS


(Ο λεμπρόν Τζέιμς βγάζει σέφλι στο Λευκό Οίκο - Πηγή: REUTERS / KEVIN LAMARQUE)

(Η λέξη "bum" στην αργκό έχει πολλές ερμηνείες από το "άστεγος", "τεμπέλης", "ανεπάγγελτος" μέχρι και υβριστικές, "γελοίε", "καραγκιόζη", "αλήτη").

Ο Πρόεδρος Τραμπ ήδη έχει έρθει σε αντιπαράθεση και με τους ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL (Αμερικανικό ποδόσφαιρο) καλώντας τους να απολύουν τους παίκτες, που διαμαρτύρονται στην ανάκρουση του Αμερικανικού εθνικού ύμνου στο γήπεδο.

1trumpnfl


(Οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το NFL)

Κάτι που συνέβη πρόσφατα με παίκτες, που θέλησαν έτσι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μεταχείριση των Αφροαμερικανών από την Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ