ΣΠΟΡ

Super League: Ήττα στο Αγρίνιο για τον Παναθηναϊκό, «έχασε» και Τσάβες

Super League: Ήττα στο Αγρίνιο για τον Παναθηναϊκό, «έχασε» και Τσάβες
Δίκαιη νίκη του Παναιτωλικού επί του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Σαφώς επηρρεασμένος από τις διοικητικές εξελίξεις, ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος του Παναιτωλικού, που πήρε δίκαιη νίκη με 2-0 στο Αγρίνιο. Έτσι μετά την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, οι "πράσινοι" έμειναν στους 3 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός έφτασε τους 5.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε υπνωτισμένος στο α ημίχρονο και ο Παναιτωλικός που μπήκε δυνατά, προηγήθηκε με τον Αργεντίνο Μάζουρεκ στο 19, μετά από ωραίο συνδυασμό.

4236641


(Ο Μάζουρεκ (δ.) μόλις έχει ανοίξει το σκορ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Πηγαίνοντας προς το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγάζει αντίδραση, με κορυφαία φάση το τετ α τετ του Λουντ με τον Κυριακίδη, αλλά το Φινλανδό να πατά την μπάλα στο κοντρόλ.

Ο Ουζουνίδης έβαλε στο β μέρος στο ματς τον Τσάβες, δίδυμο με τον Μολίνς (ξεκίνησε στην 11άδα), αντί του Άλτμαν και το ματς άνοιξε με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μολέντο και Μολίνς απείλησαν την εστία του Παναιτωλικού, που όμως είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες, με το Βλαχοδήμο 2 φορές να σταματά εντυπωσιακά Κλέσιο και Μαρινάκη, ενώ ένα ακόμη πλασέ του επιθετικού από τη Μοζαμβίκη πέρασε βασανιστικά δίπλα από το κάθετο δοκάρι στο 59.

4236711


(Κλέσιο και Βλαχοδήμος πρωταγωνιστές σε αρκετές φάσεις - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Όμως στο 65 τα λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκαν και αφού ο Βλαχοδήμος έβγαλε και πάλι την προσπάθεια του Ρότσα, δεν κατάφερε να αποκρούσει το τελείωμα του Κλέσιο για το 2-0, με τους γηπεδούχους να πατάνε πολύ εύκολα στην περιοχή του «τριφυλλιού».

4236719


(Ο Κλέσιο προλαβαίνει το Χουλτ για το 2-0 του Παναιτωλικού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε στο 70 έναν ακόμη παίκτη του να τραυματίζεται: ο Τσάβες ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο (θλάση στο δικέφαλο) και έγινε αλλαγή με το Χατζηγιοβάννη.

Ο Παναιτωλικός μάλλον εύκολα κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος, αφού ήταν εκείνος που έχασε την ευκαιρία για 3ο γκολ, με το Ρότσα πάλι να εκθέτει το Γιόχανσον και τη δεξιά πλευρά των «πράσινων» για να σεντράρει στον Κλέσιο, που είδε όμως εκ νέου το Βλαχοδήμο να τον σταματά.

1 4236654


(Προβληματισμένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το ματς έκλεισε με μια κεφαλιά του Μολέντο δίπλα από το κάθετο δοκάρι, αφού μόνο με στημένα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή ο Παναθηναϊκός. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε ότι οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ.

Πρώτες νίκες για Πλατανιά και Ατρόμητο

Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος στη Ριζούπολη και το γρήγορο γκολ του Ενσικουλού, του έδωσε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

18503931


(Οι παίκτες του Πλατανιά συγχαίρουν τον Ενσικουλού για το γκολ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Ο Απόλλων βελτιώθηκε στο β μέρος και ήταν άτυχος αφού δύο φορές (48 Καστιγιέχος και 54 Παπαζόγλου) είδε προσπάθειες να σταματούν στο δοκάρι και στο 62 έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντάσιου (2η κίτρινη).

18503924


(Ο αρχηγός του Απόλλωνα Ντάσιος (δ.) αποβλήθηκε με 2η κίτρινη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Στο τέλος του αγώνα, άγνωστος οπαδός του Απόλλωνα, γρονθοκόπησε το γενικό αρχηγό Γιώργο Καζναφέρη, με την ΠΑΕ να βγάζει καταδικαστική ανακοίνωση.

4236126


(Θύμα επίθεσης έπεσε ο γεν αρχηγός του Απόλλωνα, Γιώργος Καζναφέρης (αρ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Το Περιστέρι, που φιλοξένησε τα δύο πρώτα εντός έδρας ματς της νεοφώτιστης Λαμίας, αποδείχθηκε αφιλόξενο ως έδρα του Ατρόμητου, που κέρδισε πολύ εύκολα και αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο 3-0.

18503975


(Χειροκρότημα από τους οπαδούς του Ατρόμητου στους παίκτες - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Μέσα σε 9 λεπτά ο Ουάρντα και ο Μανούσος (2 φορές) διαμόρφωσαν στο α μέρος το τελικό σκορ, με τον Ατρόμητο να έχει και άλλες ευκαιρίες, ενώ η Λαμία στο β μέρος απείλησε και αυτή, σε ένα ματς όμως που δεν μπορούσε να «γυρίσει».

Super League Σουρωτή – 5η αγωνιστική

Σάββατο 23/9
Απόλλων-Πλατανιάς 01- (22 Ενσικουλού)
Ατρόμητος-Λαμία 3-0 (27 Ουάρντα, 28, 35 Μανούσος)
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0 (19 Μάζουρεκ, 65 Κλέσιο)

Κυριακή 24/9
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (16.00)
Κέρκυρα-Λεβαδειακός (18.15)
Πανιώνιος-ΑΕΛ (18.15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (20.30)

Δευτέρα 25/9
Ξάνθη-Αστέρας Τρ. (19.30)

Super League Σουρωτή – 6η αγωνιστική

Σάββατο 30/9
Πλατανιάς-Παναιτωλικός (16.00)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (18.15)
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ (20.30)

Κυριακή 1/10
Ολυμπιακός-Ατρόμητος (16.00)
Κέρκυρα-Ξάνθη (18.15)
Λεβαδειακός-Απόλλων (18.15)
Αστέρας Τρ.-ΑΕΚ (20.30)

Δευτέρα 2/10
Λαμία-Πανιώνιος (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ