ΣΠΟΡ

Authentic Big Blue: Αυλαία για το «Απέραντο Γαλάζιο» (vids)

Authentic Big Blue: Αυλαία για το «Απέραντο Γαλάζιο» (vids)
Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες κατάδυσης Authentic Big Blue ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΔΙΑΡΗΣ

Ο πρώτος διεθνής αγώνας ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue ολοκληρώθηκε στην Αμοργό. Οι Έλληνες και ξένοι αθλητές, που πήραν μέρος στους αγώνες και οι ταξιδιώτες, που βρέθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο Κυκλαδίτικο νησί, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Ξεκίνησε δειλά-δειλά, τιμώντας την κληρονομιά της επικής ταινίας του Λυκ Μπεσόν, το «Απέραντο Γαλάζιο» και εξελίχθηκε σε έναν κορυφαίο αγώνα κατάδυσης με σπουδαίες επιδόσεις. Η Αμοργός βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

1 geniki 2


(Κατάδυση στο "ιστορικό μέρος" των γυρισμάτων του Απέραντου Γαλάζιου - Πηγή: ΠΕΤΡΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ)

https://www.instagram.com/p/p

Ο κινηματογραφικός Ζακ Μαγιόλ, ηθοποιός Ζαν Μαρκ Μπαρ τίμησε τους αγώνες και συνέδεσε την ταινία με τη σύγχρονη εποχή. Τα νερά της Αγίας Άννας για μια ακόμη φορά έκαναν το γύρο του κόσμου και η Αμοργός απετέλεσε τον ιδανικό πρεσβευτή της Ελλάδας για εκατομμύρια τουριστών.

https://www.instagram.com/p/p

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με σημαντικές επιδόσεις από τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που έλαβαν μέρος: η Ναταλία Ζιρκόβα κέρδισε και στις 3 κατηγορίες (CWT σταθερά βάρη με πέδιλα, CNF σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα και FIM ελεύθερη βύθιση) στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες ο Ιταλός Ομάρ Λεούτσι στα σταθερά βάρη και ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής Μιγκέλ Λοθάνο στην ελεύθερη βύθιση.

Final Results ABB 2017


(Τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων)

Πρωτιά είχαμε και για τα Ελληνικά χρώματα με τον Άρη Ιωαννίδη να κρατά την αναπνοή του για 6 λεπτά και 31’’ στον αγώνα στατικής άπνοιας (2ος ο Λοθάνο με 6.05).

Παράλληλα με τους αγώνες διοργανώθηκε και η εβδομάδαγαστρονομίας, η Amorgos Gastronomy Week με στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των μοναδικών προϊόντων του νησιού.

amorgosgastronomy

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον επόμενο Σεπτέμβριο: έναρξη στις 17/9 του 2018, στην επέτειο 30 χρόνων από την προβολή της ταινίας, Le Grand Bleu.

(Περισσότερες λεπτομέρειες: http://authenticbigblue.com/, https://www.facebook.com/authenticbigblue/ , https://www.instagram.com/authenticbigblue/ )

ΔΗΜΟΦΙΛΗ