Η Ντόρτμουντ διακωμωδεί την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία (pics&vid)
Ένα βίντεο παρωδία για τη ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, με την είσοδο του AfD στην Μπούντεσταγκ, δημοσίευσε η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών.
Η ομάδα θέλοντας να περάσει μήνυμα κατά του φασισμού ξεκαθάρισε με τον πλέον χιουμοριστικό τρόπο πως «ναζισμός και ποδόσφαιρο δεν πάνε μαζί».
Στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Ντόρμουντ διακωμωδεί μία ομάδα ναζιστών που επιχειρεί να παίξει ποδόσφαιρο... με τραγικά αποτελέσματα.
Οι Βεστφαλοί καταδικάζουν λοιπόν τον φασισμό και σκορπούν άπλετο γέλιο, επισφραγίζοντας την αντιναζιστική νοοτροπία που διέπει τον σύλλογο.
Να σημειωθεί πως το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» είναι η τρίτη δύναμη της γερμανικής Βουλής, γεγονός που δημιούργησε την έντονη αντίδραση πολλών πολιτών, οι οποίοι, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του ναζισμού.

(REUTERS/Wolfgang Rattay)

(REUTERS/Hannibal Hanschke)
SPONSORED
Live η ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Βουλή
19:15
Σταθεροποιούνται τα ποσοστά παχυσαρκίας - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα
19:05
Νεάντερταλ έκαναν οδοντιατρικές επεμβάσεις με πέτρινο τροχό πριν 59.000 χρόνια
18:56
Ινδικό φορτηγό πλοίο βυθίστηκε μετά από επίθεση με drone στα ύδατα του Ομάν
18:47