ΣΠΟΡ

Κωπηλασία:Διπλή πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για τα ελληνικά κουπιά

Κωπηλασία:Διπλή πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για τα ελληνικά κουπιά
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την απευθείας πρόκριση του ελληνικού τετραπλού σκιφ με τους Κόνσολα, Μαγδανή, Νικολαϊδη και Γιάνναρο στα ημιτελικά, οι Νικολαϊδου, Κυρίδου έγιναν το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα που το πέτυχε, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, στη Σαρασότα της Φλόριντα.

Η 4η Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Κατερίνα Νικολαϊδου και η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισαν στην 3η θέση της 2ης προκριματικής σειράς του διπλού σκιφ γυναικών που δίνει απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Το ελληνικό πλήρωμα συμμετείχε στην ίδια προκριματική σειρά με τις Δανία, της Ιταλία και Νέα Ζηλανδία και ήταν σταθερά στην πρώτη τριάδα από την εκκίνηση μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Υψηλές προσδοκίες για παρουσία στο βάθρο άφησαν από τον πρώτο αγώνα τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα οι Λευτέρης Κονσόλας, Παναγιώτης Μαγδανης, Νίνος Νικολαΐδης και Σπύρος Γιάνναρος. Το «γαλανόλευκο» τετραπλό σκιφ πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού στην 5η προκριματική σειρά απέναντι στα πληρώματα των Ιαπωνίας, Αυστρίας, Τσεχίας και Ελβετίας στη Σαρασότα της Φλόριντα, κατά την 2η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας. Οι Έλληνες κωπηλάτες ήταν πρώτοι ήδη από τα 1.000 μέτρα και είχαν ξεχωρίσει αρκετά μέτρα πριν τον τερματισμό.

Η ελληνική βάρκα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών είναι αυτή που κατέχει το άτυπο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 5:42.75 από τις 30 Αυγούστου του 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Από εκείνη τη βάρκα υπάρχει μόλις μια διαφοροποίηση, αφού τη θέση του Γιώργου Κόνσολα κατέχει σήμερα ο Νίνος Νικολαΐδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ