ΣΠΟΡ

Στα προημιτελικά του Wuhan Open η Μαρία Σάκκαρη

Στα προημιτελικά του Wuhan Open η Μαρία Σάκκαρη
Καταπληκτική η Σάκκαρη, προκρίθηκε στυς 8 του Wuhan Open στην Κίνα Facebook/Maria Sakkari

Η Μαρία Σάκκαρη είναι ασταμάτητη. Μετά το ν.6 του κόσμου Καρολίν Βοζνιάκι κέρδισε με 2-0 σετ και τη Ρωσίδα Έλενα Βέσνινα (ν.21) sto Wuhan Open και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε προημιτελικά μεγάλου τουρνουά, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία της στην παγκόσμια κατάταξη.

Με ψυχολογία από την πρώτη νίκη της επί αθλήτριας του top-10, η Σάκκαρη ήταν αποφασιστική και στην αναμέτρηση με την 31χρονη Βέσνινα στους 16 του τουρνουά στην Κίνα και με 2-0 σετ (7-6 και 7-5) πήρε την πρόκριση για την 8άδα.

Η Σάκκαρη ήταν ψύχραιμη και στα δύο σετ, παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Η Βέσνινα σέρβιρε για set-point με 6-5 υπέρ της, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άντεξε και κέρδισε στο τάι-μπρέικ. Και στο 2ο σετ η Σάκκαρη έπρεπε να δείξει το χαρακτήρα νικητή, που πλέον έχει και γύρισε από το 3-5 με 4 διαδοχικά γκέιμς για να ολοκληρώσει μια ακόμη έκπληξη στο τουρνουά μετά από 2 ώρες αγώνα.

Επόμενη αντίπαλος της θα είναι η Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ, ν.42 της παγκόσμιας κατάταξης, που επικράτησε με 3-6, 6-4, 6-2 της Αμερικανίδας Μπάρμπαρα Λεπτσένκο.

Η Σάκκαρη είχε κερδίσει την Κορνέ 2-1 σετ (7-5, 4-6, 6-1) στο β γύρο του Australian Open. Η αναμέτρηση θα γίνει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στη 13:30 το μεσημέρι.

1sakkariwuhanopen


(Η 8άδα στο Wuhan Open - Πηγή: Wikipedia)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ