F1: Δώρο γενεθλίων στον Φερστάπεν η νίκη στη Μαλαισία (vid)
Στο τελευταίο Grand Prix για τη Formula 1 στη Μαλαισία είχε νικητή τον Φερστάπεν μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τον Φέτελ από την τελευταία θέση να τερματίζει τέταρτος και να έχει σύγκρουση μετά το τερματισμό.
Ο αγώνας ξεκίνησε καταστροφικά για τη Ferrari καθώς το μονοθέσιο του Κίμι Ραϊκόνεν έχασε δύναμη και δεν εκκίνησε δίπλα στο Χάμιλτον, εγκαταλείποντας. Ο Βρετανός πιλότος παρότι ήταν άνετα πρώτος δεν άντεξε στην επίθεση του Φερστάπεν μετά από λίγους γύρους (4ος) και έμεινε τελικά πίσω από το νεαρό Ολλανδό.

(Προσπέρασμα του Φερστάπεν (αρ.) στο Χάμιλτον - Πηγή: REUTERS / LAI SENG SIN)
Σίγουρα όμως ο οδηγός της ημέρας ήταν ο Φέτελ: μέσα σε τρεις γύρους είχε ήδη ανέβει στην ενδέκατη θέση από την τελευταία που εκκίνησε και μέχρι το τέλος του αγώνα πίεσε ακόμη και για το βάθρο. Έξι γύρους πριν την καρό σημαία έκανε προσπάθεια να προσπεράσει το Ρικιάρντο όμως άντεξε και τερμάτισε τρίτος.

(Καταπληκτική οδήγηση από τον Φέτελ - Πηγή: REUTERS / EDGAR SU)
Εκπληκτικό ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα πάνω στον Φέτελ έπεσε ο Στρολ με αποτέλεσμα να καταστραφεί η Ferrari και ο Γερμανός οδηγός να ανέβει στο μονοθέσιο του συμπατριώτη του Φερλάιν, που τον μετέφερε στο γκριντ σαν ταξί.
Αυτή ήταν η 2η νίκη στην καριέρα του Φερστάπεν, που αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του, που βρέθηκαν στην πίστα, ενώ η αδελφή του ξεσπούσε σε κλάμματα.

(Η 3άδα των νικητών στο βάθρο - Πηγή: REUTERS / EDGAR SU)
Στη μάχη του παγκοσμίου τίτλου κερδισμένος ήταν ο Χάμιλτον που αύξησε τη διαφορά του από τον Φέτελ στους 34 βαθμούς (281-247).
Επόμενος αγώνας το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στις 7:45 από την πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία.
SPONSORED
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επιδρομή με drones της Ουκρανίας στη Ρωσία
09:50
ΣΕΒ - ΙΟΒΕ: «Καμπανάκι» για την ανταγωνιστικότητα - Τα βήματα που πρέπει να γίνουν
09:41
Αναζητείται 52χρονος που μαχαίρωσε 35χρονο μετά από συμπλοκή στην Αχαΐα
09:36
To καινούργιο EX60 είναι το νέο ορόσημo στην ασφάλεια των Volvo
09:30