ΣΠΟΡ

Super League: : Η ΑΕΚ δεν πήρε τα «δώρα» του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ

Super League: : Η ΑΕΚ δεν πήρε τα «δώρα» του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Ο Αστέρας υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο με την ισοπαλία στη Λάρισα και ο Ολυμπιακός σήμερα με την ήττα του από τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκης έκαναν "δώρο" στην ΑΕΚ, που όμως το πέταξε στην Τρίπολη με πολύ κακή εμφάνιση. Η Ένωση ηττήθηκε δίκαια 2-0 από τον Αστέρα και έχασε την ευκαιρία να διευρύνει την απόσταση της από τους διώκτες της στη βαθμολογία της Super League Σουρωτή.

Οι επιλογές του Χιμένεθ για την αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ με τους Μάνταλο-Μπακασέτα τριάδα με τον Αραούχο στην επίθεση και τους Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς και Γαλανόπουλο στα χαφ (σύστημα 4-3-3) είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι ως αποτέλεσμα η ομάδα του να είναι προβληματική στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της (μόλις τέσσερις τελικές στο ημίχρονο).

4243879


(Μια κεφαλιά του Γιόχανσον η καλύτερη φάση της ΑΕΚ στο α ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Την ίδια ώρα πάντως δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά παρότι κάτω από το τέρμα ήταν το Τσιντώτας και στόπερ δίπλα από το Βράνιες ο νεαρός Γιαννούτσος.

Το ξεκίνημα όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για την ΑΕΚ, όπως σε πολλά παιχνίδια της καθώς δέχτηκε γκολ από την προβολή του Μουνάφο στο 47 μετά από προσπάθεια του Δουβίκα από δεξιά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σουτ του Ισνάλντο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

1 4243897


(Ο Μουνάφο μπροστά από το Γαλανόπουλο σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Χιμένεθ μετά το 60 προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του βάζοντας στο παιχνίδι τους Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο στη θέση των Βινίσιους και Μπακασέτα και στο 70 τον Τρίστασον, αντί του Αραούχο για να παίξει 4-2-3-1 με κλασσικά εξτρέμ.

1 4243906


(Οδηγίες του Χιμένεθ στο Λιβάγια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Όμως η ΑΕΚ δεν είχε δυνάμεις και δεν μπόρεσε να βγάλει την παραμικρή αντίδραση (μοναδική ευκαιρία στο 90+1 ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου από τα 3 μέτρα πάνω από την εστία). Αντίθετα ο Αστέρας ήταν εκείνος που πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μανιά, που είχε μπει αλλαγή και στο 81 έκανε μία κούρσα 40 μέτρων μόνος του σε αντεπίθεση και εκτέλεσε τον Τσιντώτα για το τελικό 2-0.

4243936


(Ο Μανιάς εκτελεί για το 2ο γκολ του Αστέρα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για μια 2η κίτρινη στον Ισνάλντο και μία κόκκινη στο Γιαννούλη στο τέλος του αγώνα, η εικόνα της όμως ήταν απογοητευτική. Θα παραμείνει πάντως πρώτη στη βαθμολογία με 13 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με 12 και στους 11 είναι ο Πανιώνιος, που παίζει αύριο Δευτέρα στη Λαμία.

Κι άλλη γκέλα o Ολυμπιακός

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι Ολυμπιακός δεν κατάφερε να έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα, αφού γνώρισε την ήττα μέσα στο γήπεδο του από τον Ατρόμητο με 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι είχαν τις τελικές προσπάθειες αλλά όχι όλες εντός εστίας με τον Ατρόμητο να επιλέγει μία καλά στημένη άμυνα μπροστά από τον Γιαννιώτη.

4243416


(Όποτε χρειάστηκε ο Γιαννιώτης είχε απάντηση στους πρώην συμπαίκτες του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η πρώτη αντεπίθεση με το Ντιγκινί χτύπησε καμπανάκι στην άμυνα του Ολυμπιακού και με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Ουάρντα ετοίμασε για τον Κιβρακίδη (αφύλακτος στην περιοχή ο δεξιός μπακ) το 0-1.

4243365


(Ο Κιβρακιδης με κεφαλιά σκοράρει για τον Ατρόμητο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Όσο περνούσε ο χρόνος οι ερυθρόλευκοι έδειξαν σημάδια κόπωσης, δεν έβρισκαν το διάδρομο προς την εστία του Ατρομήτου και είχαν ουσιαστικά μία μόνο καλή φάση για να ισοφαρίσουν με τον Νικολάου στην εκπνοή του αγώνα.

4243630


(Ο Σεμπά ζητά πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Έχουν πάντως δικαιολογημένα παράπονα από το διαιτητή Αρετόπουλο κυρίως για την φάση του μαρκαρίσματος στο Σεμπά στο 79 στο οποίο δεν δόθηκε πέναλτι.

7ος Ολυμπιακός!

Ο Ατρόμητος προσπέρασε τον Ολυμπιακό και έφτασε τους 10 βαθμούς, εκεί όπου βρίσκεται και ο εκπληκτικός Λεβαδειακός που κατάφερε στο τέλος να νικήσει τον Απόλλωνα με 2-1 και πρωταγωνιστή τον Γιακουμάκη.

4243724


(Ο Παπάζογλου πεσμένος έχει ανοίξει το σκορ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Το γκολ του Παπάζογλου στο 6ο λεπτό δεν ήταν αρκετό στον Απόλλωνα, που έπαιξε παθητική άμυνα σε όλο το παιχνίδι. Ο Λεβαδειακός έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στο 82 κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι (το μαρκάρισμα στον Γιακουμάκη ξεκινήσε εκτός περιοχής) με το οποίο ισοφάρισε ο Μπραντάο και στην εκπνοή του αγώνα ο Γιακουμάκης με καταπληκτικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε του τελικό 2-1.

4243810


(Πρωταγωνιστής της ανατροπής του Λεβαδειακού ο Γιακουμάκης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τον Ολυμπιακό προσπέρασε και η Ξάνθη που κέρδισε στην Κέρκυρα με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε έτσι τους 9 βαθμούς.

18537203


(Σπουδαίο τρίποντο της Ξάνθης στην Κέρκυρα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

Super League Σουρωτή – 6η αγωνιστική

Σάββατο 30/9
Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-3
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1

Κυριακή 1/10
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 (60 Κιβρακίδης)
Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2 (65 Μεχία, 85 Σιλά)
Λεβαδειακός-Απόλλων 2-1 (83 πεν. Μπραντάο / 90+2 Γιακουμάκης / 6 Παπάζογλου)
Αστέρας Τρ.-ΑΕΚ 2-0 (47 Μουνάφο, 81 Μανιάς)

Δευτέρα 2/10
Λαμία-Πανιώνιος (19.30)

Super League Σουρωτή – 7η αγωνιστική

Σάββατο 14/10
ΠΑΣ Γιάνννια-Πλατανιάς (16.00)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. (18.15)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός (20.30)

Κυριακή 1/10
ΠΑΟΚ-Λαμία (16.00)
Απόλλων-Κέρκυρα (18.15)
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (18.15)
Ξάνθη-ΑΕΚ (20.30)

Δευτέρα 2/10
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ