ΣΠΟΡ

Ώρα Κυπέλλου στο μπάσκετ, χωρίς Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός στο ντέρμπυ «αιωνίων»

Ώρα Κυπέλλου στο μπάσκετ, χωρίς Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός στο ντέρμπυ «αιωνίων»
Προημιτελικά Κυπέλλου στο μπάσκετ την Τετάρτη EUROKINISSI / MOTION TEAM

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, με τους «μεγάλους» να μπαίνουν στην μάχη. Παράλληλα Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός μπαίνουν στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Stoiximan.Gr Basket League και το ντέρμπυ της 1ης αγωνιστικής.

Το κλασσικό ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης, Άρη-ΠΑΟΚ δεσπόζει του προγράμματος των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ την ερχόμενη Τετάρτη. Οι δύο «αιώνιοι» θα δώσουν εκτός έδρας το τελευταίο παιχνίδι πριν το ντέρμπυ της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στο ΣΕΡΦ την Κυριακή, ενώ η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό της στο ΟΑΚΑ.

Κύπελλο Ελλάδας-Προημιτελικά

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

16.00 Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός Superfoods
17.00 ΑΕΚ-ΑΓΟ Ρεθύμνου
17.00 ΓΣΛ Φάρος-Ολυμπιακός ΣΦΠ
19.00 Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ)

Για τους μονούς ημιτελικούς θα γίνει νέα κλήρωση. Τα ματς θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου και ο τελικός στις 17 Φεβρουαρίου του 2018.

Πασκουάλ: «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου»

Στη media day του Παναθηναϊκού Superfoods ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τα συμπεράσματα της συμμετοχής στο τουρνουά Γκομέλσκι και τους στόχους της ομάδας.

4243108


(Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στους δημοσιογράφους - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

«Γενικά, στο μπάσκετ δεν είναι εύκολο να χτίσεις μία ομάδα. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θέλω ξανά να πω ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του για την προσπάθεια που έχει γίνει. Τώρα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση. Όταν βλέπεις τα ρόστερ όλων των ομάδων, καταλαβαίνεις ότι όλες έχουν τον ίδιο στόχο. Θέλουν να πάνε στο Final Four και να κατακτήσουν τον τίτλο. Και πράγματι όλες οι ομάδες έχουν τέτοιο potential. Ωστόσο, εμείς πρέπει να έχουμε όλη την προσοχή μας στους εαυτούς μας. Να δουλέψουμε μαζί και κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη. Στο τέλος, θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Έχω όμως εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και στη δουλειά μου».

4243080


(Η επίσημη φωτογραφία του Παναθηναϊκού Superfoods - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Σε ερώτηση για το περιστατικό της Μόσχας ο προπονητής του «τριφυλλιού» υπογράμμισε: «Ναι θέλω να πω κάτι. Νομίζω πως είναι ώρα να τελειώσει αυτό, να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να μην μιλήσουμε για κάτι άλλο. Ό,τι έχω να πω το έχω πει στους συνεργάτες μας. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα παιχνίδια που έρχονται, γιατί την Τετάρτη παίζουμε Κύπελλο και θα ακολουθήσει το ματς με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα».

Χωρίς Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός

Ο τραυματισμός του Μπράιαν Ρόμπερτς στο τουρνουά της Κων/λης ήταν τελικά πιο σοβαρός από την αρχική εκτίμηση. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει υποστεί θλάση α βαθμού στο δεξί δικέφαλο και θα απουσιάσει για 2 εβδομάδες.

1 4242116


(Πλήγμα για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Ρόμπερτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό Superfoods και την πρεμιέρα της Euroleague με τη Μπασκόνια στην Κρήτη. Επίσης αμφίβολος για την Κυριακή είναι και ο Παπανικολάου μετά την επέμβαση στον αστράγαλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ