ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Citroen δεν ξεχνά τις λιμουζίνες και θα παρουσιάσει μια καινούργια ως ναυαρχίδα της

H Citroen δεν ξεχνά τις λιμουζίνες και θα παρουσιάσει μια καινούργια ως ναυαρχίδα της

Τα SUV είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία παγκοσμίως και όπως δείχνουν τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι, καθώς ευνοούν και την ηλεκτροκίνηση λόγω των μεγαλύτερων χώρων που διαθέτουν σε σχέση με αντίστοιχου μήκους συμβατικά μοντέλα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι άλλες κατηγορίες σιγά σιγά θα εκλείψουν, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τις λιμουζίνες που σε κάποιες αγορές του κόσμου εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση. Ακόμα περισσότερο δεν αν η ιστορία μιας μάρκας περιλαμβάνει μοντέλα αυτού του τύπου που έχουν μείνει στην αυτοκινητική ιστορία. Μια από αυτές τις μάρκες είναι και η Citroen, η οποία δεν έχει στο πορτοφόλιό της μόνο την εμβληματική DS -το θρυλικό Βάτραχο- αλλά και τις ξεχωριστές CX και C6 και η οποία για την ώρα μπορεί να μην έχει ανάλογο μοντέλο στη γκάμα της αλλά προγραμματίζει ένα για το μέλλον.

Ενδεικτική για αυτό είναι και η τοποθέτηση της επικεφαλής της εταιρείας Linda Jackson στην πρόσφατη έκθεση της Σαγκάης, η οποία είπε πως για να είναι μια μάρκα παγκόσμια πρέπει να είναι παρούσα σε όλες τις κατηγορίες και σε αυτήν των μεγάλων λιμουζινών. Επίσης συμπλήρωσε πως η Citroen θα μπορεί να δώσει σε λίγα χρόνια και σε αυτήν το παρόν.

Το σε λίγα χρόνια μπορεί να είναι και πιο σύντομα από όσο νομίζουμε, μιας και το πιο πιθανό είναι η γαλλική εταιρεία να παρουσιάσει κάτι -είτε πρωτότυπο είτε μοντέλο παραγωγής της κατηγορίας D- το 2021 στην Σαγκάη. Η επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης θα είναι συνειδητή, μιας και η Κίνα είναι μια από τις αγορές που προαναφέραμε και στην οποία οι λιμουζίνες έχουν μεγάλη ζήτηση. Επίσης πιθανό είναι να παρουσιαστεί και με πλήρως ηλεκτρική έκδοση, πάλι λόγω της μεγάλης δημοτικότητας των ηλεκτρικών μοντέλων στην Κίνα, ενώ βέβαιη είναι η παρουσία plug-in υβριδικών εκδόσεων.

Μια πρώτη εικόνα πάντως μιας μελλοντικής λιμουζίνας Citroen δίνει το πρωτότυπο CX Experience, το οποίο είναι αρκούντως φουτουριστικό και ταυτόχρονα αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού σχήματος της CX. Κάτι που άλλωστε διαφαίνεται και από την επωνυμία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ